Hyppää sisältöön

Stigen i praktiken

Arbetsmodeller och arbetspass för att bygga Stigen. Stigen är ett verktyg och en verksamhetsmodell. Tanken är att den kan växa till ett handlingsprogram som utformas och genomförs tillsammans i församlingen. På den här webbplatsen finns samlat olika slag av arbetsmodeller. Materialet kan används som inspiration för att komma i gång med Stigen i församlingen.

Knutna nävar ovanför ett arbetsbord med pennor, block och dator. händer runt

Bild: Antonio Janeski / Unsplash

"Stigen inbjuder medarbetare och församlingsmedlemmar att tillsammans utforska redan existerande verksamhet och sätt att mötas. Det är ett sätt att bedöma det som är viktigt nu och i framtiden.

Stigen vill fokusera på var man vill samlas och tillsammans fundera på livets stora frågor. Syftet med Stigen är att kontakten med barn är så bra att när barn blir vuxna kan känna att de kan tro på ett sätt som är meningsfullt och samtidigt känna en koppling till kyrkan."

Innehållet har sammanställts av Tiina HänninenSirpa KarjalainenMirca Mäensivu-PuukkoSatu ReinikainenTimo Tulisalo och Katri Vappula, Mirva Sandén.

Stigen utvecklas genom gemensamt arbete, både i församlingen och nationellt. Nya arbetsmodeller läggs till på den här webbplatsen när de utvecklats och testats. Du kan dela med dig av det som fungerat bra i din församling.

Berätta gärna hur dessa arbetsmetoder fungerat eller ge idéer hur de kunde förbättras.

 

Redigerad