Hyppää sisältöön

Ungdomens Kyrkodagar

Finns det något du skulle vilja ändra på i kyrkan? Finns det något du skulle vilja att man diskuterade inom kyrkan? Eller gillar du helt enkelt att ha skoj och diskutera med andra ungdomar från hela Svenskfinland? Då ska du komma med på Ungdomens Kyrkodagar!

Ungdomens kyrkodagar (UK) är en påverkningskanal för dig som vill påverka hur kyrkan och samhället ska se ut i framtiden. Din församling kan sända dig som ombud till UK som en representant för de unga på din ort. För att komma med ska du vara konfirmerad och mellan 15 och 30 år. Under UK fattar vi beslut och diskuterar de motioner och initiativ som ungdomarna skickat in på förhand. UK leds av ett presidium som består av de delegater som ungdomarna valt. Klicka här för att läsa mer om vad UK är. Inför UK2020 gjordes en PR-film som också berättar mer om vad UK är. Klicka här för att se filmen "3 myter om UK".

Vad är på gång just nu?

  • UK 2021 är avklarat. Tack till alla som deltog! Fyll gärna i feedbackblanketten och berätta vad du tyckte om UK2021. Klicka här för att komma till feedbackblanketten. Den är öppen t.o.m. 3.3.2021.
  • Protokollet justeras och skickas så småningom till församlingarna, stiftsfullmäktige och kyrkomötets svenska ombud. Klicka här för att läsa en sammanfattning av årets beslut.
  • Vi tackar planeringsgruppen för UK 2021 Emilie Jäntti, Tonje Lindeman och Disa Sandholm och välkomnar Jenna Ingves, Cecilia Huhtala och Matilda Westerlund som tillsammans med personal från KCSA och Lärkkulla så småningom inleder planeringen av UK2022. KCSA administrerar förberedelserna.
  • Så småningom kommer protokollet samt några bilder från UK2021 att dyka upp på hemsidan.
  • På Första sidans högra kant hittar du UK på Fb och Youtube.
  • Nästa UK kommer att gå av stapeln 20-23.1.2022 på Lärkkulla i Karis.

Temasångtävling för UK 2021

Temasångtävlingen för UK 2021 är avgjord. Tack till alla som deltog! Kom med på UK 2021 för att höra och sjunga den nya temasången!

Visste du att ...

... bland andra samhällspåverkare Mark Levengood och föredetta biskopen Björn Vikström varit delegater på UK?

  Bildresultat för björn vikström Bildresultat för mark levengood

Fria förmågors kväll

På lördag kväll ordnar vi i regel Fria förmågors kväll. Hitta gärna på något som du gör ensam eller i grupp med någon som du uppträder med. 2021 blir det inget traditionellt open stage, men du och dina kompisar kan ändå skicka in något skoj bidrag till programmet. Klicka här för mer information.