Hyppää sisältöön

Ungdomens Kyrkodagar

Finns det något du skulle vilja ändra på i kyrkan? Finns det något du skulle vilja att man diskuterade inom kyrkan? Eller gillar du helt enkelt att ha skoj och diskutera med andra ungdomar från hela Svenskfinland? Då ska du komma med på Ungdomens Kyrkodagar!

Ungdomens kyrkodagar (UK) är en påverkningskanal för dig som vill påverka hur kyrkan och samhället ska se ut i framtiden. Din församling kan sända dig som ombud till UK som en representant för de unga på din ort. För att komma med ska du vara konfirmerad och mellan 15 och 30 år. Under UK fattar vi beslut och diskuterar de motioner och initiativ som ungdomarna skickat in på förhand. UK leds av ett presidium som består av de delegater som ungdomarna valt. Klicka här för att läsa mer om vad UK är. Inför UK2020 gjordes en PR-film som också berättar mer om vad UK är. Klicka här för att se filmen "3 myter om UK".

Ungdomens Kyrkodagar hålls följande gång 20-24.1.2021 på Lärkkulla i Karis.

Vad är på gång just nu?

Temasångtävling för UK 20201

Kom med och delta i temasångtävlingen för Ungdomens Kyrkodagar (UK) 2021! Uppgiften är att skriva text och musik till en sång på temat Förändring. Det vinnande bidraget fungerar som temasång för UK 2021. Bidragen skickas till rebecka.strahlman@evl.fi senast fredag 30.10.2020 Klicka här för att läsa reglerna och mer information om tävlingen.

 

Visste du att ...

... bland andra samhällspåverkare Mark Levengood och biskop emeritus Björn Vikström varit delegater på UK?

  Bildresultat för björn vikström Bildresultat för mark levengood

Fria förmågors kväll

På lördag kväll ordnar vi i regel Fria förmågors kväll. Hitta gärna på något som du gör ensam eller i grupp med någon som du uppträder med.