Hyppää sisältöön

Ungdomens Kyrkodagar

Finns det något du skulle vilja ändra på i kyrkan? Finns det något du skulle vilja att man diskuterade inom kyrkan? Eller gillar du helt enkelt att ha skoj och diskutera med andra ungdomar från hela Svenskfinland? Då ska du komma med på Ungdomens Kyrkodagar!

Ungdomens kyrkodagar (UK) är en påverkningskanal för dig som vill påverka hur kyrkan och samhället ska se ut i framtiden. Din församling kan sända dig som ombud till UK som en representant för de unga på din ort. För att komma med ska du vara konfirmerad och mellan 15 och 30 år. Under UK fattar vi beslut och diskuterar de motioner och initiativ som ungdomarna skickat in på förhand. UK leds av ett presidium som består av de delegater som ungdomarna valt. Klicka här för att läsa mer om vad UK är. Inför UK2020 gjordes en PR-film som också berättar mer om vad UK är. Klicka här för att se filmen "3 myter om UK".

Presidiet på UK 2020. Fyra ungdomar sitter vid ett panelbord.

Vad är på gång just nu?

  • Kallelsen till UK 2022 har skickats iväg och snart kan du börja anmäla dig till UK 2022 som går av stapeln 20-23.1.2022 på Lärkkulla i Karis.
  • Jenna Ingves, Cecilia Huhtala och Matilda Westerlund planerar UK 2022 tillsammans med personal från KCSA och Lärkkulla. KCSA administrerar förberedelserna.
  • Protokollet för UK 2021 har skickats till församlingarna, stiftsfullmäktige och kyrkomötet. Klicka här för att komma till beslut från UK 2021
  • Följ UK på instagram för att hänga med i svängarna! Koll också in tillbakablickar här på hemsidan och kul material på UK:s YouTube-kanal.

Temasångtävling för UK 2022

Temasångtävlingen för UK 2022 är igång! Låt kreativiteten flöda och skriv en sång på temat "Frihet". Sången behöver inte vara perfekt. Huvudsaken är att du har en tydlig idé som du kan förmedla via ljudfil och textdokument. Klicka här för att mera information och regler för tävlingen.

Visste du att ...

... bland andra samhällspåverkare Mark Levengood och föredetta biskopen Björn Vikström varit delegater på UK?

  Bildresultat för björn vikström Bildresultat för mark levengood

Fria förmågors kväll

På lördag kväll ordnar vi i regel Fria förmågors kväll. Hitta gärna på något som du gör ensam eller i grupp med någon som du uppträder med. 2021 blir det inget traditionellt open stage, men du och dina kompisar kan ändå skicka in något skoj bidrag till programmet. Klicka här för mer information.