Hyppää sisältöön

Ungdomens Kyrkodagar

Finns det något du skulle vilja ändra på i kyrkan? Finns det något du skulle vilja att man diskuterade inom kyrkan? Eller gillar du helt enkelt att ha skoj och diskutera med andra ungdomar från hela Svenskfinland? Då ska du komma med på Ungdomens Kyrkodagar!

Ungdomens Kyrkodagar (UK) är en påverkningskanal för dig som vill påverka hur kyrkan och samhället ska se ut i framtiden. Din församling kan sända dig som ombud till UK som en representant för de unga på din ort. För att komma med ska du vara konfirmerad och mellan 15 och 30 år. Under UK fattar vi beslut och diskuterar de motioner och initiativ som ungdomarna skickat in på förhand. UK leds av ett presidium som består av de delegater som ungdomarna valt. Klicka här för att läsa mer om vad UK är. Inför UK2020 gjordes en PR-film som också berättar mer om vad UK är. Klicka här för att se filmen "3 myter om UK".

Aktiv, glad publik på Ungdomens Kyrkodagar.

Vad är på gång just nu?

  • UK 2023 ordnas 26-29.1.2023 på Lärkkulla i Karis. Temat är Tillsammans
  • Andreas Skrifvars, Oscar Taht och Johannes Winé planerar UK 2023 tillsammans med representanter från KCSA och Lärkkulla.
  • Protokollet för UK 2022 har justerats, undertecknats och skickats till församlingarna. Klicka här för att läsa protokollet.
  • UK 2023 kommer att ordnas 26-29.1.2023 på Lärkkulla i Karis. Andreas Skrifvars, Oscar Taht och Johannes Winé planerar UK 2023 tillsammans med KCSA och Lärkkulla.
  • Temasången för UK 2022 kan du lyssna på på UK:s YouTube-kanal. Klicka här för att lyssna på temasången "Vår Gud ger oss frihet".
  • Följ UK på instagram för att hänga med i svängarna! Koll också in tillbakablickar här på hemsidan och kul material på UK:s YouTube-kanal.

Temasångtävling för UK 2023

Det är igen dags att delta i temasångtävlingen! Temat för UK 2023 är "Tillsammans". Låt kreativiteten flöda och skicka in ett bidrag senast 31.10.2022. Klicka här för mer information och regler för tävlingen och bekanta dig med tidigare temasånger.

Visste du att ...

... bland andra samhällspåverkare Mark Levengood och föredetta biskopen Björn Vikström varit delegater på UK?

  Bildresultat för björn vikström Bildresultat för mark levengood

Fria förmågors kväll

På lördag kväll ordnar vi i regel Fria förmågors kväll. Hitta gärna på något som du gör ensam eller i grupp med någon som du uppträder med.