Tue taloudellisessa ahdingossa eläviä lähimmäisiämme

Maassamme on paljon ihmisiä, jotka putoavat yhteiskunnan avustusjärjestelmien ulkopuolelle ja jotka joutuvat ylipääsemättömiin ongelmiin. Kirkon diakoniarahasto on osa kirkon diakoniatyötä, joka kohtaa henkilökohtaisesti ja avustaa taloudellisesti ahdingossa olevia henkilöitä Suomessa.
Pienistäkin lahjoituksista kertyy yhdessä merkittäviä summia, joilla pystytään auttamaan ahdingossa olevaa ja antamaan toivoa tulevaisuuteen. Lahjoitukset käytetään lyhentämättömänä avustustoimintaan.

Lahjoita:

  • MobilePay: 46399 
  • Kirkon diakoniarahaston tilinumero: FI15 8000 1100 0602 28 BIC: DABAFIHH Viesti: toivo

Keräysluvan haltija: Kirkon keskusrahasto
Keräysluvan numero: RA/2020/1364. Keräyslupa on voimassa 4.11.2020 alkaen toistaiseksi.

Näin apu menee perille

Avustuksen tarkoituksena on auttaa vaikean taloudellisen tilanteen yli. Sen jälkeen avustuksen saaja selviää eteenpäin joko omin voimin tai yhteiskunnan avun turvin ja paikallisseurakunnan työntekijöiden tukemana.

Diakoniatyössä ihminen kohdataan henkilökohtaisesti kokonaisuutena, eikä taloudellisia asioita käsitellä erillisinä muista ongelmista. Tukea saadakseen ei tarvitse olla kirkon jäsen. Tukea ja ohjausta saatetaan tarvita hengelliseen, psyykkiseen, fyysiseen, sosiaaliseen ja taloudelliseen tilanteeseen, joten diakoniatyön yhteistyö verkostoissa on erityisen tärkeää. Avustushakemuksissa näkyvät mm. pienituloisten lapsiperheiden eri tilanteet sekä vanhuuden, sairauden ja ylivelkaantumisen tuomat ongelmat ihmisten elämässä.

Kirkon diakoniarahastolle lahjoitettuja varoja on käytetty monenlaisissa talouden kriisitilanteissa:

1500 euron avustuksella on tuettu pienituloista ikääntynyttä ihmistä, joka on joutunut muuttamaan uuteen kotiin aiemman asunnon homeongelman vuoksi, eikä mitään kodin tavaroita ole voinut ottaa mukaan.

Tulipalossa kotinsa menettäneelle lapsiperheelle annettiin 2500 euron avustus, jolla perheeseen pystyttiin hankkimaan pyykkikone, huonekaluja ja vaatteita.

Perhettä, jonka yksi lapsista kuoli vaikeaan sairauteen, avustettiin 2000 euron avustuksella. Perheelle oli kertynyt kotitalouden laskuja vaikeasta elämäntilanteesta ja surusta aiheutuneen työkyvyttömyyden seurauksena.

Kolmen lapsen vanhemman puoliso sairastui syöpään ja kuoli. Puoliso oli toiminut yrittäjänä, eikä perheelle jäänyt häneltä mitään. Perheen taloudellinen tilanne suistui alamäkeen ja lopulta jäivät maksamatta kotitalouden laskut ja sähköt uhattiin katkaista. Kirkon diakoniarahaston 1800 euron avustuksen avulla pystyttiin maksamaan asumisen rästilaskuja ja tasapainottaa taloutta tulevaisuuden kannalta paremmaksi.

Perheen vanhempien eron jälkeen taloudellinen tilanne vaikeutui huomattavasti. Lapsille on haettu apua mm. koulukuraattorilta. Muuttuneessa perhetilanteessa lasten harrastusten jatkuminen on vaarantunut. Tukikummiavustuksella turvattiin lasten harrastusten jatkuminen.

Kysy lisää:

asiantuntija

Tiina Saarela

+358503448573

ETELÄRANTA 8
00130, HELSINKI

asiantuntija

Anita Salonen

+358406881568

Eteläranta 8
00130, HELSINKI

Takaisin sivun alkuun