Ekopaasto

Ekopaasto-kampanjassa innostetaan suomalaisia liittymään pääsiäispaastoon tavalla, joka osaltaan auttaa myös hillitsemään ilmastonmuutosta. Annamme konkreettisia esimerkkejä kampanjaan liittymisestä ja miten omilla teoilla voi vaikuttaa ympäristön tilaan. Ekopaastossa olennaista on myös ympäristökasvatus: kampanjan teemojen ääreen hiljentyminen vahvistaa luontosuhdetta ja saa meidät ymmärtämään, kuinka tärkeää on että huolehdimme meitä ympäröivästä luonnosta, joka jo nyt kärsii ilmastonmuutoksen seurauksista.

Suomen evankelis-luterilaisen kirkon valtakunnallista Ekopaastoa on toteutettu vuodesta 2012. Kampanjassa innostetaan suomalaisia liittymään pääsiäispaastoon tavalla, joka osaltaan auttaa myös hillitsemään ilmastonmuutosta. Vuosien aikana kampanjassa on painotettu erilaisia ympäristöteemoja kristillisestä näkökulmasta sekä monipuolistettu osaltaan luterilaista paastoperinnettä.

Vuonna 2024 vietämme Ekopaastoa tuhkakeskiviikosta pääsiäisyöhön 14.2.-30.3.2024

Ekopaaston kampanjasivulta löydät vinkkejä, näkökulmia ja inspiraatiota liittyä Ekopaastoon sekä linkin materiaalipankkiin.

Takaisin sivun alkuun