Radioinnin aikana

Radiotekniikalle ilmoitettuja suunnitelmia ei saa muuttaa lähetystä tai tallennusta edeltävänä kahtena viikkona eikä lähetyspäivänä ilman todella tärkeää syytä. Äkillinen muutos, esim. kuorojen määrässä, voi suuresti hankaloittaa äänitarkkailijan työtä. Jos muutos tarvitaan, siitä täytyy sopia äänitarkkailijan kanssa.

Tuntia ennen suoraa (ja myös ortodoksista viivästettyä) lähetystä on aina soitettava Yle Radio 1:n kuuluttajalle (puh. 09 1480 2961) ja käytävä lyhyesti läpi mahdolliset muutokset ohjelmatietoihin. Lisäksi on aina varmistettava millä tavalla lähetys kirkosta päätetään. Jos kuuluttaja ei ehdi vastata puheluunne, hän soittaa mahdollisimman pian takaisin numeroon josta soititte.

Aamulähetys alkaa klo 9.55 kirkonkellojen soitolla. Ne soitetaan tavallisesti Pasilasta. Kuuluttaja kertoo jumalanpalveluksen ohjelmatiedot, joten alussa ei tarvitse esitellä jumalanpalveluksen toimittajia tai seurakuntaa.

Mikäli jumalanpalvelus ei mahdu kokonaan tunnin lähetysaikaan, radiointi päätetään silti Herran siunaukseen. Sen lausuu joko mahdollisesti mukana oleva tuottaja suorassa lähetyksessä tai liturgi, jolloin siunaus äänitetään ennen suoran lähetyksen alkua.

 Jos siunaus on jo kuultu lähetyksessä, ohjelman loppu häivytetään lähetysajan (yleensä 58 minuuttia) päättyessä.

tuottaja-toimittaja

Elina Vaittinen

+358504349879

Eteläranta 8
00130, Helsinki

Muualla verkossa

Radiojumalanpalvelukset Yle Areenassa »

Takaisin sivun alkuun