Teologian opiskelijoiden soveltuvuustutkimus

Kirkko edellyttää kaikilta papiksi vihittäviltä teologian opiskelijoiden soveltuvuustutkimusta.

Kirkon esite soveltuvuustutkimuksesta

Tutustu esitteeseen ennen ilmoittautumista!

Pappisvirkaan aikovilta edellytetään teologian maisterin tutkinnossa vähintään 20 op:n soveltavat opinnot, joihin sisältyy päätoiminen työssäoppimisjakso seurakunnassa. Työssäoppimisjaksoa seuraa teologian opiskelijoiden työpsykologinen soveltuvuustutkimus, jota kirkko edellyttää kaikilta papiksi vihittäviltä. Soveltuvuustutkimukseen kuuluu osana tuomiokapitulin järjestämä soveltuvuustutkimuksen tuloksen ja papin työn reflektointipäivä.

Ilmoittautuminen teologian opiskelijoille

Vuoden 2019 tutkimukseen ilmoittautumisaika on päättynyt 28.2.2019.  Ilmoittautuminen alkaa vuoden vaihteessa ja päättyy helmikuun loppuun mennessä. Ilmoittautumislomake julkaistaan tällä sivulla.

Mikäli suoritat tutkintoon sisältyvää seurakuntaharjoittelua ja ilmoittautuminen on jäänyt tekemättä määräajassa, ole yhteydessä Tuija Korvaan (tuija.korva@evl.fi).

Tietoa soveltuvuustutkimuksesta löydät "Kirkon esite soveltuvuustutkimuksesta" ja Psykologitiimi Päämäärän infosta "Tietoa soveltuvuustutkimuksesta opiskelijoille". Lisätietoa ilmoittautumisesta eeva.salo-kopperi@evl.fi ja ulla.pyykko@evl.fi.

Kun ilmoittaudut soveltuvuustutkimkseen, ilmoittaudut Soveltuvuustutkimuksen tulosten ja papin työn reflektiopäivään sekä KiTOS-päivään. Teologian opiskelija osallistuu sen hiippakunnan järjestämään tilaisuuteen, jonka alueella työssäoppimisseurakunta sijaitsee.

Ilmoittautuminen teologian maistereille

Ne vihkimykseen valmistautuvat teologian maisterit, joille ei opiskeluaikana ole tehty soveltuvuustutkimusta osallistuvat tutkimukseen ennen vihkimystä tuomiokapitulin lähetteellä/kirkon maksusitoumuksella. Lisätietoja toimistopalvelujen esimies Tuija Korva tuija.korva@evl.fi tai piispainkokouksen teologinen sihteeri Anna-Kaisa Inkala anna-kaisa.inkala@evl.fi.

Info och anmälning till arbetspsykologisk anlagsprövning 

Viktigt! Läs också Kyrkans info om arbetspsykologisk anlagsprövning  (2019) samt Päämääräs info till magister / (pdf) Päämääräs info till studerande (pdf) (2019).

Anmäla dig här, tack!

 

 

Koulutussuunnittelija
Toiminnallinen osasto
Kirkon koulutuskeskus
Järvenpääntie 640 S
04400 Järvenpää

Eeva Salo-Kopperin (TM, pastori, työnohjaaja, AmO) työssä koulutussuunnittelijana on keskeistä seurakuntatyön ja teologikoulutuksen näkökulmista osaamisen ennakointi ja koulutuspoliittinen vaikuttamistoiminta.

Hän koordinoi kirkon henkilöstökoulutuksen kokonaisuutta ja kirkon henkilöstökoulutuskalenterin toimittamista. Hänellä on monipuolinen työkokemus ja yhteydet niin kirkon työhön seurakunta-,  hiippakunta- sekä kokonaiskirkon tasolla kuin kouluttaviin laitoksiin ja muihin koulutuksen  verkostoihin. Salo toimii Kirkon koulutuskeskuksen ja hiippakuntadekaanien yhteistyöneuvottelujen (ns. dekaanikokous) ja teologian opiskelijoiden soveltuvuustutkimuksen seurantaryhmän sihteerinä.

toimistopalvelujen esimies
Toimistopalvelut
Toimistopalvelut
Eteläranta 8
00130 Helsinki
Päivitetty