Reseptio-lehti

Reseptio on Kirkon ulkoasiain osaston teologisten asiain aikakauslehti, jossa käsitellään ekumenian ja teologian ajankohtaisia teemoja.

Lehti on ilmestynyt vuodesta 1992 alkaen ja vuosittain ilmestyy kaksi numeroa.

Reseptiota on jo kymmenisen vuotta julkaistu myös PDF:nä verkossa lehden lisäksi. Nyt Reseptio kuten moni muukin lehti on siirtynyt kokonaan verkkoon. Reseptio 2/2021 on siis ensimmäinen Reseptio, joka on julkaistu vain verkkolehtenä.

Aikaisemmin julkaistuja lehtiä voi tiedustella Teologisten asiain yksiköstä.

Reseptio 2023

Reseptio 2/2023
Tässä Reseption numerossa esitellään kootusti Euroopan kirkkojen konferenssin ja Luterilaisen maailmanliiton yleiskokouksen antia matkaraporttien kautta. Luettavana on myös kertomuksia Euroopan pro­testanttisten kirkkojen yhteisön perusdokumentin Leuenbergin konkordian 50-vuotisjuhlaa käsittelevistä ekumeenisista kokouksista. Liturgian, ekumenian ja yhteisen todistuksen välistä roolia käsitellään kirjoituksissa samoin eri näkökulmista. Päätteeksi on luettavissa emerituspiispa Eero Huovisen puhe Luterilaisen maailmanliiton Maailmanpalvelun joh­tajalle Maria Immoselle Helsingin yliopiston teolo­gisen tiedekunnan myönnettyä hänelle kunniatohtorin arvon.

Reseptio 2/2023 kansikuva

johtava asiantuntija

Tomi Karttunen

+358505941713

Eteläranta 8
00130, HELSINKI

Takaisin sivun alkuun