Verstaat

revontulet sinisinä.

Torstaina 5.9. voit osallistua kahteen verstaaseen (klo 13 ja klo 15), jotka voit valita jo ennakkoon. Huomaa, että klo 13:n ja klo 15:n verstasvaihtoehdot eivät ole täysin identtiset.

Tutustu verstasvaihtoehtoihin!


1) Canvan käyttö edistyneille

Koulutus on suunnattu Canvan perusteet hallitseville ja ohjelmaa jo luontevasti käyttäville.

  • Uusi ilme ja Canvan brändi-osion käyttö (käytettävissä vain Canva Pro – ja Canva for Nonprofits -versioissa).
  • Uuden ilmeen mukaisten mallipohjien käyttäminen
  • Tiimikäyttö
  • Pysty-, vaaka- ja muiden videoiden tekeminen.

Verstaan vetäjänä viestintämuotoilija Claudia Treuthardt Kirkon viestinnästä.

2) Dokumenttielokuva Máhccan – Kotiinpaluu

(vain klo 13)

Peitettyjä traumoja ja suuria tunteita nousee pintaan, kun Suomen kansallismuseo palauttaa saamelaisille arvokkaan kokoelman. Ohjaaja Suvi West vie mukanaan henkilökohtaiselle matkalle kulttuuriperintöön. Museoista löytyy elävä yhteys esivanhempiin, identiteettiin ja ihmisarvoon. Ohjaajat: Anssi Kömi ja Suvi West. Esityksen kesto 1h 20min.

Máhccan – Kotiinpaluu on saanut Kirkon mediasäätiön ohjelmatukea. Elokuvan näyttää Kirkon mediasäätiön asiainhoitaja ja Kirkon viestinnän viestintäasiantuntija Anna Patronen.

Katso traileri

3) Hiljaisuuden jooga

Hiljaisuuden jooga® on rekisteröity joogalaji, jonka on kehittänyt sairaalapappi, joogaopettaja ja retriitinohjaaja Heli Harjunpää. Hiljaisuuden jooga on kristillinen harjoituskokonaisuus, jossa yhdistyvät lempeä kehollinen harjoitus, mielen hiljentymisen harjoitus ja hengellinen harjoitus. Harjoituksista muodostuu yhtenäinen meditatiivinen kokonaisuus, joka on kuin miniretriitti, jossa hengellisyys punoutuu harjoituksiin.

Verstaan toteuttaa Seinäjoen seurakunnan viestintäjohtaja, Hiljaisuuden joogan ohjaaja Kirsi Poltto.

Lue lisää Hiljaisuuden joogasta

4) Tekoälyn mahdollisuudet mediatuotannossa

(vain klo 15)

Työpajassa esitellään tekoälyn tarjoamia mahdollisuuksia luoda ja muokata erilaisia mediasisältöjä. Osallistujat saavat käsityksen siitä, miten tekoäly voi tukea sisällöntuotantoa ja luovia prosesseja, sekä tutustuvat erilaisiin verkko- ja mobiilisovelluksiin, jotka mahdollistavat uudenlaisen mediasisällön luomisen. Työpaja tarjoaa kattavan katsauksen tekoälyn rooliin nykyaikaisessa mediassa ja sen potentiaaliin tulevaisuuden sisällöntuotannossa.

Verstaan vetäjä Tomi Knuutila on rovaniemeläinen mediataiteilija ja Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan yliopistonlehtori, joka on työskennellyt uuden median ja mediataiteen parissa yli 25 vuotta. Hän on aktiivinen lappilainen kulttuuritoimija.

5) Videoiden tekstitys

Saavutettavuusdirektiivi koskee kirkon kaikkia verkkosivuja. Se tarkoittaa mm. sitä, että verkkosivuillamme olevat videot tulee tekstittää.

Tätä verstasta on toivottu jo aiemmin viestintäpäivien ohjelmaan, ja nyt se vihdoin toteutuu.
Verstaan vetäjänä on diakoniatyöntekijä ja videoiden tekstityskonkari Tanja Rantapere Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymästä.

6) Vierailu Joulupukin Pajakylässä

(vain klo 13)

Lähde tapaamaan joulupukkia ja koe Napapiirin taika: Tervetuloa Joulupukin Pajakylään.

Bussikuljetus Rovaniemen kirkolta Pajakylään ja takaisin, kohteessa omatoimista tutustumista.
Huom! Tämä reissu kestää puolitoista tuntia (klo 13.00–14.30!) ja nappaa siis hieman aikaa kahvihetkestä.

7) Yhteydenpito Z/Y-sukupolvien kanssa

Miten ja missä kanavissa tavoitamme nuoria ja nuorta aikuisväestöä alueellamme? Millaisia millenniaaliprofiiileja on valtakunnallisesti tunnistettu, ja miten tietoa voisi hyödyntää oman seurakunnan kehittämisessä? Verstaassa jaetaan ja kokeillaan työvälineitä Y/Z-sukupolvien elämäntapojen ja arvojen tunnistamiseen sekä seurakunnan viestinnän ja vuorovaikutuksen kehittämiseen. Verstaan vetäjinä Henna Ahlfors ja Katri Vappula Kirkkohallituksesta.

Henna Ahlfors toimii asiantuntijana Kirkkohallituksen toiminnallisella osastolla vastuualueenaan digitaaliset ympäristöt, nuoret aikuiset ja viestintä.

Katri Vappula toimii asiantuntijana Kirkkohallituksen Jumalanpalvelus ja kasvatus -yksikössä vastuualueinaan Polku, millenniaalien polut ja partio. Vuosina 2021–2023 hän toimi Millenniaalien kirkko -hankkeen ohjelmajohtajana.

Takaisin sivun alkuun