Rippikoulu maahanmuuttajille

Kaste- ja rippikouluopetus on avoin kaikille, jotka haluavat perehtyä kristilliseen uskoon ja Raamattuun. Suuret seurakunnat viettävät jumalanpalveluksia eri kielillä. Rippikouluja maahanmuuttajille järjestetään eri puolilla Suomea. Aikuisrippikoulua voidaan järjestää omakielisenä tai kansainvälisenä ryhmänä tai yksityisrippikouluna.

Maahanmuuttajien rippikoulu tarkoittaa usein kasteopetusta. Rippikoulu voi johtaa siihen, että opetusta saanut liittyy kirkon jäseneksi ja hänet kastetaan ja konfirmoidaan. Monet haluavat rippikoulun kautta tutustua suomalaisuuteen ja suomalaiseen kristillisyyteen.

Nuorten, suomea osaavien maahanmuuttajien on yleensä hyvä osallistua paikallisseurakunnan rippikouluun koulukavereidensa kanssa. Jos samaa äidinkieltä puhuvia on useita, heille on mahdollista järjestää oma ryhmä ja omakielinen isonen.

Lasten ja nuorten keskus ry järjestää rippikouluja ulkomailla asuville suomalaissyntyisille nuorille. Myös muutamat kaupunkiseurakunnat järjestävät ulkomailta tuleville nuorille mahdollisuuksia rippikoulun käymiseen. Kansainvälisiin rippikouluihin voivat tavallisesti osallistua myös kotimaassa asuvat ja kansainvälisyydestä kiinnostuneet suomalaisnuoret. Opetuskielenä on englanti ja joskus sen ohella myös suomi. Suomen Lähetysseuran järjestämissä rippikouluissa opetuskielenä on ollut suomi.

Maahanmuuttajille ja ulkosuomalaisille on oma rippikoulukirja Kristittynä Suomessa

Alla olevassa linkkilistassa on opettajan opas suomeksi ja oppikirja eri kielillä.

Alla olevissa liitetiedostoissa on maahanmuuttajien ja ulkosuomalaisten rippikoulun kehittämiskoulutuksen hankeraportteja.

asiantuntija, rippikoulu ja kirkon kasvatuksen kehittäminen

Mikko Wirtanen

+358 40 358 1869

Eteläranta 8
00130, Helsinki

asiantuntija

Ulla Siirto

+358406881440

Eteläranta 8
00130, Helsinki

Takaisin sivun alkuun