Muita avustustahoja

nuori mies harmaassa kädet ohimoilla

Tukea talousvaikeuksissa ja erilaisissa elämänvaiheissa voi hakea suomalaisilta järjestöiltä, säätiöiltä ja rahastoilta.

Tukea erilaisissa elämäntilanteissa

Auttaa vähävaraisia ja äkillisen kriisin kohdanneita lapsiperheitä (joissa 0-17 vuotiaita lapsia) sekä huostaanotettuja lapsia. Lahjoitukset on saatu hyväsydämisiltä suomalaisilta, jotka tukevat toimintaa. Vaikka suurin osa vaatteista, kengistä, leluista ja huonekaluista on käytettyjä, ovat ne hyväkuntoisia ja ajanmukaisia. Yhdistys tukee myös lasten harrastustoimintaa ja toteuttaa vapaa-ajan elämyksiä.

Lue lisää Hope ry:stä

Tukilinja jakaa avustuksia fyysisesti ja/tai psyykkisesti toimintarajoitteisille henkilöille. Avustuksia myönnetään esimerkiksi koulutus- ja harrastustoimintaan. Yksityishenkilöt voivat hakea apurahoja ympäri vuoden, joiden suuruus on alle 5000€. Apurahoja voivat hakea myös yhdistykset, joiden summa voi olla enemmän kuin 5000€.

Lue lisää Tukilinjasta

 

Minna-Maaria ja Juha Sipilä -säätiö tukee avustuksilla kotimaassa ja ulkomailla syrjäytymisvaarassa olevia perheitä ja henkilöitä, sekä kristillistä lähetys- ja opetustyötä. Tukea voivat hakea diakoniatyöntekijän kautta yksityishenkilöt, perheet ja yhteisöt.

Lue lisää Sipilä-säätiöstä

Sokeain Ystävät – De Blindas Vänner sr. voi myöntää avustusta henkilöille, joilla on näkövamman haitta-aste on vähintään 50 % . Avustuksia myönnetään kirjallisen hakemuksen perusteella taloudelliseen ahdinkoon, opintojen ja valmistumisen tueksi, kodin perustamiseen, laitehankintoihin, ja käsityöntekijöiden myyjäisiin osallistumiseen sekä näkövammaisten konferensseihin ja lomiin. Avustuksia ei tällä hetkellä myönnetä lemmikkieläimiin ja niiden kuluihin, tietokoneisiin, matkapuhelimiin, taulutelevisioihin, lomamatkoihin tai kotien peruskorjauksiin. Perusliitteinä tarvitaan todistukset näkövammasta, tuloista ja varallisuudesta.

Lue lisää Sokeain ystävien avustuksista

Hyvinvointilomat järjestää Sosiaali- ja terveysministeriön tuella tuettuja lomia pienituloisille lapsiperheille, työikäisille, työttömille ja ikäihmisille taloudellisin, terveydellisin ja sosiaalisin perustein.

Loma on pääsääntöisesti viiden vuorokauden pituinen ja siinä on ohjattua ohjelmaa. Lomaan sisältyy ruokailuista aamiainen, lounas ja päivällinen. Lapsiperhelomilla tarjotaan myös iltapala.

Hyvinvointilomat

Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry  järjestää lomia valtakunnallisesti kaikille Suomessa vakituisesti asuville – myös muille kuin maaseudun asukkaille. Loma myönnetään pienituloisille eniten tuettua lomaa tarvitseville hakijoille. Myös terveydelliset ja sosiaaliset haasteet ovat perusteita loman tarpeelle.

MTLH ry

Suomen Lions-liitto ry sekä Suomen Rotary ovat kattojärjestöjä, joiden jäsenjärjestöillä on erilaista avustustoimintaa alueillaan. Lisätietoa avustusmahdollisuuksista ja toiminasta saat oman paikkakuntasi yhteyshenkilöiltä.

Tukea koulutukseen ja harrastuksiin

Tukikummit -säätiö tukee taloudellisesti syrjäytymisvaarassa oleville nuorille. Kertaluonteista avustusta haetaan oman asuinalueen seurakunnan diakoniatyöntekijän kautta sellaisiin kustannuksiin, joita ei ole saatu katettua muualta. Tällaisia voivat olla koulutuksen tai harrastusten välittömät kustannukset.

Tukikummit

Eväitä Elämälle –ohjelmassa mukana olevat Pelastakaa Lasten paikallisyhdistykset tukevat vähävaraisten perheiden lasten koulunkäyntiä ja harrastamista. Tuki on tarveharkintaista ja se annetaan todellisten kulujen perusteella. Pelastakaa Lasten keskusjärjestö ei myönnä tukea vaan kaikki tukipyynnöt osoitetaan oman paikkakunnan yhdistykselle.

Harrastus- ja oppimateriaalituki • Pelastakaa Lapset ry

SOS-Lapsikylä myöntää Unelmista totta -harrastustukea 7-17-vuotiaan lapsen harrastukseen lahjoitusvaroista, mikäli harrastuksen aloittaminen tai jatkaminen on uhattuna perheen haastavan taloudellisen tilanteen vuoksi. Tukea voidaan myöntää ohjatun ja säännöllisen harrastuksen viikoittaisen toiminnan osallistumismaksuihin. Tukea myönnetään ensisijaisesti yhteistyöpaikkakunnilla lapsiperheitä auttavien työntekijöiden, kuten kuraattorien kanssa tehtyihin hakemuksiin.

Löydä harrastus – Hae tukea

Minela säätiö jakaa avustuksia nuorten liikunta- ja kulttuuriharrastuksiin sekä luovuutta ja osallisuutta edistävään toimintaan. Avustuksia voivat saada yksittäisten henkilöiden lisäksi seurat, yhdistykset ja kerhot. Avustuksia on haettavissa kaksi kertaa vuodessa yhdeksi lukuvuodeksi kerrallaan.

Tukimuodot | Minela Säätiö

Satakunnan yhteisökeskus, MLL Satakunnan piiri, Porin Pelastakaa Lapset ry sekä Porin ev.lut. seurakuntayhtymä ovat perustaneet Lasten ja nuorten harrastusrahaston, jotta Satakunnassa jokainen lapsi ja nuori voi harrastaa itselleen mielekkäällä tavalla.

Satakunnan yhteisökeskus (yhteisokeskus.fi)

Tellervo ja Juuso Waldenin säätiö myöntää yksityishenkilöille tukea suomenkielisen nuorison koulutukseen, ammatin opiskeluun, vieraiden kielien opiskeluun sekä Suomen luonnonvarojen suojeluun. Tukea voi hakea alle 30-vuotias Suomen kansalainen. Tukea voi hakea korkeintaan viisi kertaa.

Tellervo ja Juuso Waldenin säätiö (waldeninsaatio.com)

Tukea urheiluharrastuksiin ja liikuntaan

Kojao Oyj:n Lumo-sponsorointi ja -stipendit tukevat nuorten liikuntaa ja urheilua. Lumo-stipendejä myönnetään kaksi kertaa vuodessa. Niiden tavoitteena on kannustaa eteenpäin 12–20-vuotiaita nuoria, jotka ovat sitoutuneita harjoitteluun ja osoittavat halua menestymiseen. Etusijalla stipendin saajiksi ovat Lumo- ja VVO-asukkaat. Stipendejä myönnetään sekä joukkue- että yksilölajien harrastajille kaksi kertaa vuodessa. Sponsorointiyhteistyön avulla tuemme nuoria urheilijoita, joilla on lahjoja ja asennetta nousta maailman huipulle. Sponsorointiyhteistyöhön on mahdollista hakea joka syksy. Sponsorointi edellyttää lajiliiton ja valmentajan suositusta, kilpailumenestystä sekä vähintään 14 vuoden ikää.

Lumo-sponsorointi- ja stipendiohjelma | Kojamo – parempaa kaupunkiasumista

Valio Akatemia® ohjelma tukee lasten ja nuorten liikuntaa ja hyvinvointia. Stipendiä voivat hakea kaikki alle 18-vuotiaat liikuntaa harrastavat ja siitä kiinnostuneet lapset ja nuoret ympäri Suomen. Hakija voi olla yksilöurheilija, joukkue, koululainen tai koululuokka.

Hae stipendiä – Valio

We deliver -rahaston avulla PostNord tarjoaa stipendejä koripallon harrastamisesta aiheutuvien kulujen kattamiseen. Tukea voi hakea esimerkiksi seuran kausimaksuihin, uusien korisvarusteiden hankkimiseen tai pelaajan turnausmatkoihin sekä harjoitusleirien kustannuksiin. Tuki on kausikohtainen, ja sitä voi hakea kaksi kertaa kauden aikana. Yhteensä tukea voi saada enintään 500 euroa per alkava koripallokausi.

We deliver -rahasto (basket.fi)

Jotta jääkiekkoharrastamisen aloittaminen tai sen jatkaminen ei olisi kiinni perheen taloudellisesta tilanteesta, on vähävaraisille perheille tarjolla tukea lasten ja nuorten jääkiekkoharrastamisen kustannuksiin. Keväisin tukea voivat hakea vanhemmat pelaajat (ikäluokat D, C ja B) ja syksyisin nuoremmat (ikäluokat E ja F). Lisäksi seurat voivat syksyisin hakea vapaapaikkoja Leijona-kiekkokouluun. Tukien hakeminen tapahtuu aina seuran kautta.

Leijonat – Finhockey – Tukea harrastamiseen – Stöd till hobby

Salibandyn tuki -säätiö myöntää salibandyharrastukseen ja -toimintaan avustuksia salibandyseurojen kautta vähävaraisille perheille ja henkilöille. Erityisesti salibandyn junioritoiminta on avustusten keskiössä. Apurahoja haetaan yhdeksi lukukaudeksi kerrallaan.

Säätiö jakaa avustuksia yhdenvertaisten harrastusmahdollisuuksien tukemiseksi | Salibandyn Tuki -Säätiö (salibandysaatio.net)

Suomen Taitoluisteluliitto ry ja Taitoluistelun Tuki ry tukevat Taitoluistelusäätiön kautta Suomen taitoluistelua. Avustuksia myönnetään mm. harjoittelu- ja kilpastipendeinä sekä yleisesti Suomen taitoluistelun kehittämiseen kansainväliselle huipulle.

Suomen Taitoluistelusäätiö – Suomen Taitoluisteluliitto ry (stll.fi)

Haluatko oman järjestösi listalle?

asiantuntija

Anita Salonen

+358406881568

Eteläranta 8
00130, HELSINKI

Takaisin sivun alkuun