Nuorisotyön viikko

Nuorisotyön viikko ja Kirkon nuorisotyönpäivä

Valtakunnallista Nuorisotyön viikkoa vietetään viikolla 41 eli 7.–13.10.2024 jo 11. Kerran! Teemaviikolla nostetaan esiin nuorisotyöntekijöiden, järjestöjen, kuntien ja seurakuntien tekemää arvokasta työtä nuorten hyväksi sekä kampanjoidaan nuorten hyvinvointia tukevien toimien puolesta. Tänä vuonna teemana on yhdessä nuorten puolella.  

Nuorisotyön viikko haastaa seurakuntia tekemään kirkon nuorisotyötä näkyväksi paikallisesti ja valtakunnallisesti.  

Miten nuorisotyön viikkoa voisi viettää? Muutama tipsi… 

  • Tuokaa teille luontevalla tavalla luottamushenkilöillenne nuorisotyön arkea esille. Esim. Sähköposti seurakunnan luottamushenkilöille joissa kerrotte viikosta ja muutamia faktoja ja avainlukuja omasta työstänne ja vaikka toive heille tahoillaan nostaa seurakunnan tekemää hyvää nuorisotyötä esiin.  
  • Yhteinen kampanja kaikkien paikkakunnan nuorisotyötä tekevien kanssa. Korostakaa yhteisityön voimaa! 
  • Nuorten kanssa suunniteltu ja toteutettu nuorisotyön viikon tapahtuma, avoimet ovet, pop up nuorten ilta/tila johonkin yllättävään paikkaan. Oman tapahtumanne voitte käydä ilmoittamassa myös Nuoristyön viikon tapahtumakalenteriimmeviimeistään 29.9.2024. 
  • Paikallinen somekamppis, jossa avataan nuorisotyönne avainlukuja käyttäen kuitenkin nuorisotyön viikon visuaalistailmettä.  
  • Parhaimmat ideat syntyvät teiltä paikallisesti. 

 
Lisää viikosta:  https://nuorisoala.fi/nuorisotyonviikko 

Kirkon nuorisotyön päivää vietetään 17.10.2024


Kirkossa ja sen seurakunnissa on tehty työtä lasten ja nuorten parissa koko kristillisen kirkon olemassaolon ajan. Kirkon nuorisotyönpäivänä tuodaan esiin kirkon tekemää nuorisotyötä ja sen takana olevia ammattilaisia. Kirkon nuorisotyönohjaajia on Suomen ev.lut. kirkon palveluksessa noin 1000 ja vapaaehtoisia vastuunkantajia kymmeniätuhansia. Tutustu kirkon nuorisotyöhön.

Takaisin sivun alkuun