Hyppää sisältöön

Ekumenia

Ekumenia on kirkkojen välistä yhteistyötä ja kirkon näkyvän ykseyden edistämistä. Toimimme avoimesti ja aktiivisesti yhteistyössä toisten kirkkojen, kristillisten yhteisöjen ja ekumeenisten järjestöjen kanssa. Yhteisinä ekumeenisina aiheina ovat sekä periaatteelliset teologiset kysymykset että käytännön asiat.

Kohtaamisen kirkko. Kansainvälisen ja ekumeenisen toiminnan suunta vuoteen 2020

Ekumenian ajankohtaiskatsaus

Ekumeeninen ajankohtaiskatsaus kootaan vuosittain ja sieltä voit lukea aina menneen vuoden ajankohtaiset teemat ja vaiheet eri kirkkoliitoissa ja muissa yhteistyöelimissä. Katsauksesta voit lukea myös uusimmat tiedot kirkkojen välisistä suhteista.

Vuoden 2022 tapahtumia leimasi Venäjän massiivinen hyökkäyssota Ukrainaan. Sota oli ollut eri tavoin käynnissä jo vuodesta 2014 lähtien, mutta laajamittainen hyökkäys Ukrainaan helmikuun lopulla 2022 loi sodalle aivan uudet mittasuhteet. Paitsi valtioiden välisiin suhteisiin, sodalla oli laajat vaikutukset myös kirkkojen välisiin suhteisiin ja ekumeenisiin järjestöihin. Hyökkäyssota alkoi juuri kun Covid-19-pandemian pahimmista vaiheista eri variantteineen oltiin pääsemässä yli. Pandemia oli vaikuttanut kaikkialla maailmassa ja sillä oli merkittävää vaikutusta myös kansainvälisten kirkkoliittojen ja niiden jäsenkirkkojen toimintaan. Uusi poikkeustila alkoi heti edellisen helpottaessa. (Ajankohtaiskatsaus, 2022Linkki avautuu uudessa välilehdessä)

Lue vuoden 2022 ajankohtaiskatsaus kokonaisuudessaan tästä:

Ajankohtaista ekumeniassa 2022Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Aikaisempien vuosien ajankohtaiskatsaudet:

Ajankohtaista ekumeniassa 2021Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Ajankohtaista ekumeniassa 2020Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Poiminnot