Diakoniaviestintä

Kirkkohallituksen toiminnallisen osaston diakoniaviestinnän kanavia ovat mm. uutiskirje, verkkolehdet Diakonia+ ja Maan suola sekä sosiaalisen median kanavat. Tervetuloa kuulolle!

Uutiskirje

Diakonia ja yhteiskunta -yksikön uutiskirje lähetetään sähköpostitse kirjeen tilanneille. Voit liittyä uutiskirjeen tilaajaksi.

Diakonia+

Diakonia+ välittää ajankohtaisia kuulumisia ja puheenvuoroja Suomen ev.lut. kirkon diakonisesta toiminnasta. Diakonia+ palvelee kirkon diakoniasta kiinnostuneita. Tavoitteena on kertoa diakonisesta toiminnasta tavalla, joka innostaa uudistamaan kirkkoa ja yhteiskuntaa.

Maan suola

Maan suola -verkkolehti pyrkii avoimeen vuorovaikutukseen yhteiskunnan ja kirkon välillä. Se pitää esillä sosiaalieettisiä kysymyksiä ja muistuttaa kristillisyyden kokonaisvaltaisuudesta. Maan suolan toimitustyössä on mukana Kirkkohallituksen työntekijöiden lisäksi myös hiippakuntien ja seurakuntien työntekijöitä.

Diakonia sosiaalisessa mediassa

Diakonia ja yhteiskunta -Facebook-ryhmä

Kirkon diakonian Instagram-sivu

 @kirkondiakonia X-palvelussa

Diakonia-lehti

Diakonia-lehti ilmestyi 1960-2019. Lehti jatkoi jo ennen sitä ilmestyneen Helsingin Diakonissalaitoksen “Viesti”-lehden perinnettä. Ensimmäisen lehden pääkirjoituksessa Pauli Vaalas totesi, että “diakonia kaipaa ohjelmaa, uusia työnäkyjä, laajempaa yhteyttä, innoitusta. Harras toivomme on, että DIAKONIA (lehti) tässä mielessä voisi tuoda jotain uutta kirkkomme elämään.” Tätä kaikkea todella Diakonia-lehti on tuonut vuosikymmenten ajan.

Tässä alla on vapaasti ladattavissa vuosien 2010-2019 Diakonia-lehden pdf-versiot. Useimmat teemat ovat diakoniassa edelleen (tai ehkä jälleen) ajankohtaisia. Julkaisijana Diakonia ry.
Vuodesta 2020 alkaen Diakonia-lehden sijaan on julkaistu verkkolehteä Diakoniaplus.

 

 

 

 

 

 

Diakonia+

Verkkolehti Diakoniaplus julkaisee ajankohtaisartikkeleita ja puheenvuoroja diakonian kentältä.

Diakonia+

Lisätietoja

Johtaja

Kalle Kuusimäki

+358505012901

ETELÄRANTA 8
00130, HELSINKI

asiantuntija

Titi Gävert

+358406881547

ETELÄRANTA 8
00130, HELSINKI

Takaisin sivun alkuun