Hyppää sisältöön

Radiohartaus

Radiohartaus on kiinnostavaa puhetta Jumalasta Yle Radio 1:n kuuntelijoille.

Auki oleva ikkuna. Tyyni merimaisema. Auringonlasku.
Kuva: Yle

Radioon sopii konkreettinen, havainnollinen ja yksinkertainen puhe yhdelle ihmiselle. Yksi tärkeä asia riittää yhteen hartauteen.

Perinteisesti hartaus on koostunut puheesta, rukouksesta ja virrestä, mutta muoto voi olla myös toisenlainen. Mieti, onko seurakuntasi käytännöissä jokin hartaustapa, jonka voisit tuoda radioon.

Hartaustekstin tulee olla puhujan omaa. Älä siis käytä suoria kirjallisuuslainauksia. Muiden tekstit ovat tekijänoikeuden alaisia ja radiossa käytettynä kallista materiaalia. Tämä ei koske Raamattua, Katekismusta eikä tekstejä, joiden kirjoittajan ja/tai kääntäjän kuolemasta on kulunut yli 70 vuotta.

Hartauden minimikesto on 7 min. ja maksimikesto on 8 min. 40 s. sisältäen mahdollisen musiikin. Minimikestoa ei saa alittaa eikä maksimikestoa ylittää.

  • Aamuhartaudet lähetetään Yle Radio 1:ssä ma-la klo 6.15, toinen lähetys klo 7.15.
  • Iltahartaudet lähetetään ma-pe klo 18.50, toinen lähetys klo 23.00. Iltahartaus la klo 18.00, toinen lähetys klo 23.00.

Kanavan kuuluttajat esittelevät puhujat, teemat ja musiikin suorassa lähetyksessä, joten hartauspuhujan ei tarvitse esitellä niitä.

Lähetyksen jälkeen hartauksia voi kuunnella kuukauden ajan Yle Areenasta ja niiden käsikirjoitukset voi lukea hartausarkistosta.

Ohjeistukset musiikin käyttöön hartaudessa:
Hartauden musiikki

Hartauksien tekemiseen liittyvät ohjeet:
Hartauden äänitys
Äänityksen jälkeen
 

HUOM! Ohjelmapalveluiden yleissähköpostiosoite on muuttunut muotoon radio.kirkonviestinta(at)evl.fi (ennen radio.kt(at)evl.fi).

Ota yhteyttä

toimittaja
Kirkon viestintä
Eteläranta 8
00130 Helsinki
ohjelmapäällikkö
Kirkon viestintä
Eteläranta 8
00130 Helsinki
Päivitetty