Hyppää sisältöön

Ekopaasto

Ekopaasto-kampanjassa innostetaan suomalaisia liittymään pääsiäispaastoon tavalla, joka osaltaan auttaa myös hillitsemään ilmastonmuutosta. Annamme konkreettisia esimerkkejä kampanjaan liittymisestä ja miten omilla teoilla voi vaikuttaa ympäristön tilaan. Ekopaastossa olennaista on myös ympäristökasvatus: kampanjan teemojen ääreen hiljentyminen vahvistaa luontosuhdetta ja saa meidät ymmärtämään, kuinka tärkeää on että huolehdimme meitä ympäröivästä luonnosta, joka jo nyt kärsii ilmastonmuutoksen seurauksista.

Suomen evankelis-luterilaisen kirkon valtakunnallista Ekopaastoa on toteutettu vuodesta 2012. Kampanjassa innostetaan suomalaisia liittymään pääsiäispaastoon tavalla, joka osaltaan auttaa myös hillitsemään ilmastonmuutosta. Vuosien aikana kampanjassa on painotettu erilaisia ympäristöteemoja kristillisestä näkökulmasta sekä monipuolistettu osaltaan luterilaista paastoperinnettä. 

Vuonna 2022 Ekopaasto kutsui metsään

Vuonna 2022 Ekopaastoa vietettiin jo yhdettätoista kertaa. Tällä kertaa Ekopaasto kutsui metsään ja sen aiheena olivat monenlaiset metsäsuhteet ja metsän kutsu. Ekopaaston verkkosivuilla ja some-kanavissa tarjottiin kokemuksellisuutta, hiljentymistä, tietoa sekä käytännön osallistumisvinkkejä. 

Ekopaasto käynnistyi tuhkakeskiviikkona 2.3.2022 ja kesti seitsemän viikkoa pääsiäislauantaihin 16.4. asti.  

Vuonna 2023 Ekopaaston ajankohta on 22.2. - 8.4. 

Ekopaaston kampanjasivulta löydät vinkkejä, näkökulmia ja inspiraatiota liittyä Ekopaastoon. Sivut päivittyvät tammikuussa 2023. 

Päivitetty