Hyppää sisältöön

Ympäristökasvatus

Kenelle ympäristökasvatuspalkinto? Palkinnon voi saada yksittäinen seurakunta, sen piirissä toimiva ryhmä tai muu kirkollinen toimija tai yksityishenkilö.

  • Kirkolla on oma ympäristökasvatuspalkinto.
  • Asiasta päätti kirkkohallituksen täysistunto syksyllä 2014.
  • Palkinto myönnetään joka toinen vuosi.
  • Palkinnon ideana on "nostaa esiin innovatiivisia ja tuloksellisia ympäristökasvatustekoja ja -käytäntöjä kirkon kentässä sekä motivoida ja kannustaa seurakuntia ja muita kirkollisia toimijoita aktiivisiksi ympäristökasvattajiksi".

Kuka ansaitsisi ympäristökasvatuspalkinnon? Ehdotukset osoitetaan Kirkon kasvatus- ja perheasioiden apulaisjohtaja Jarmo Kokkoselle, jarmo.kokkonen@evl.fi

Palkinnon voi saada yksittäinen seurakunta, sen piirissä toimiva ryhmä tai muu kirkollinen toimija tai yksityishenkilö. Kyseessä ei ole rahapalkinto. Ensimmäisen kerran palkinto myönnettiin Raision seurakunnalle ja sen ympäristöasiantuntijalle Hannele Siltalalle.

- Tämä on yksi tapa kannustaa ja rohkaista laajaa kasvatustyön kenttää kestävään kehitykseen. Kasvatuksen piirissä tehdään jatkuvasti myös ympäristöasioihin liittyviä juttuja, jotka ansaitsevat tulla esiinnostetuiksi, Jarmo Kokkonen kertoo.

-Tärkeää on, että lapset ja nuoret ovat itse aktiivisia toimijoita, he ovat kirkon kasvatuksen tärkein lenkki. Kristittyinä meillä on vastuumme luomakunnasta, Kokkonen painottaa. 

Ota yhteyttä

johtaja
Toiminnallinen osasto
Kasvatus ja perheasiat
Eteläranta 8
00130 Helsinki
Päivitetty