Kouluikäiset

Kouluikäiset kulkevat Polun seikkailu-, rohkeus- ja vapausikäkausilla

Tutustu ja perehdy Polku-toimintamalliin sen omilla sivuilla Polku-toimintamalli – EVL Plus. Kouluikäiset kulkevat Polulla kolmella ikäkaudella:

Polku-malli jäsentää ikäkausien sisältöjä, viestintäaineistoja ja brändejä. Alla olevista linkeistä voit tarkastella Polkua eri silmälasien läpi.

Seuraa myös Villi-mediaa, joka on nuorisotyön ajankohtaismedia. Sieltä löydät innostavat artikkelit, kolumnit, uutiset ja muut nuorisotyön kuulumiset. Villi.fi -mediaa julkaisevat Lasten ja nuorten keskus sekä Kirkkohallituksen Jumalanpalvelus ja kasvatus -yksikkö.

Materiaaleja työsi tueksi

Suuremman suojassa kohti koulua -materiaaliin kuuluvat

Rohkeus-ikäkauden (9–11 v.) materiaaleihin kuuluvat

24 tunnin haaste seurakuntien kouluikäisille! Viettäkää Yö kirkossa! teille parhaiten sopivana viikonloppuna esimerkiksi marraskuussa

 

Salatut elämäntaidot seiskoille -materiaali (pdf)

Anette Henttisen “Salatut elämäntaidot seiskoille” on toimintamalli, jonka avulla pyritään vahvistamaan lasten ja nuorten tunne- ja ryhmätyöskentelytaitoja. Materiaali on suunniteltu erityisesti 7-luokkalaisille mutta soveltuu käyttöön millä tahansa yläkoulun luokka-asteella. Materiaali johdattelee pohtimaan omaa ajattelua ja auttaa tulemaan varmemmaksi omista arvoista ja ajatuksista.

Kirkon työntekijä, liity Teams-verkostoihin

Tervetuloa mukaan Lasten ja nuorten keskuksen, STEP-koulutuksen ja Kirkkohallituksen järjestämille virtuaalikahveille Kouluikäisten polulla -tiimin Virtuaalikahvit-kanavalla.

Kevään 2024 virtuaalikahveilla

  • Juha Pitkä eli Häsä kertoi Tuusulan Junnu-vaikuttajaryhmästä. Lue lisää: Junnujen vaikuttajaryhmä – Tuusulan seurakunta
  • Matti Latomäki kertoi Kauhavan seurakunnan Raamis-seikkailusta, Säde Suutari esittelei KRS:n Pakopelejä sekä Outi Huhtajärvi, Marika Pasanen ja Satu Harjula esittelivät Jyväskylän Pyhäpossea, joka on kirjepyhäkoulun jatko-osa 12-14-vuotiaille nuorille.
  • Kouluyhteistyön asiantuntija Tuula Vinko kertoi alakouluyhteistyön ajankohtaisia kuulumisia ja vinkkejä alkusyksyyn, kun koulutyö ja yhteistyö kesälomien jälkeen jatkuu.
  • Pekka Laukkarinen (LNK) esitteli hiippakuntaleirejä.

Polku-suurleiri kokoaa kouluikäisiä ja perheitä vuonna 2026

Lue lisää vuoden 2026 Suurleiristä.

asiantuntija

Mikko Wirtanen

+358403581869

Eteläranta 8
00130, Helsinki

Sivu päivitetty 29.5.2024 / MW

Takaisin sivun alkuun