Hartauden musiikki

Hartaus koostuu puheesta ja musiikista, jolloin musiikkia on hartaudessa korkeintaan 2 min., Ylen äänitysten (virsien, veisujen, Taizé-laulujen ja ortodoksisen kirkkomusiikin) osalta 3 min. Hartauden maksimikesto on 8 min. 40 s. 

Musiikiksi suosittelemme Ylen äänitteiden käyttöä: virsiä, veisuja, Taizé-lauluja ja ortodoksista kirkkomusiikkia. Tällöin hartaus on myös kuultavissa ulkomailla Yle Areenan kautta, mikä on tärkeää monille ulkosuomalaisille. Listaus Ylen äänitteistä löytyy alta liitteistä.

Virret tai muu Ylen äänittämä musiikki liitetään hartauteen äänityksen yhteydessä studiossa. Ylen hartausohjelmia varten äänitetty musiikki löytyy valmiina Ylen äänitysstudioista, Yle Radio 1:n musiikkitietokannasta tai CD-levyiltä. Näistä musiikeista hartauspuhujan ei tarvitse täyttää musiikkiraporttia.

Mikäli käytät muuta musiikkia kuin Ylen äänittämää musiikkia, ota CD-levy mukaasi studioon ja täytä hartausmusiikkiraporttiin (valmis pohja alla liitteenä) tarkat säveltäjä-, sanoittaja-, sovittaja-, esittäjä-, kesto- ja levymerkkitiedot Teostoa ja Gramexia varten. 

Hartaudessa ei voi esittää musiikkia, jossa hartauspuhuja on itse esittäjänä, säveltäjänä, sanoittajana tai sovittajana. Studiossa ei myöskään äänitetä musiikkia (eli ei lauleta/soiteta studiossa itse hartauden äänittämisen yhteydessä). Mikäli on aivan erityisiä perusteluja toimia toisin, voidaan tästä poiketa ainoastaan silloin, kun asiasta on etukäteen sovittu hartauksista vastaavan toimittajan (Kirkon viestintä) kanssa. 

tuotantosihteeri
Kirkon viestintä
Ohjelmapalvelut
Eteläranta 8
00130 Helsinki
Päivitetty