Hartauden äänitys

Varaa studioaika hyvissä ajoin

Hartaudet äänitetään Ylen radiostudioissa.

Helsingissä äänittävät varaavat ajan viimeistään 4 viikkoa ennen lähetyspäivää Kirkon viestinnästä p. 040 688 1474 tai 050 331 4728 (ma-pe klo 9-11 ja 12-14) tai radio.kirkonviestinta(at)evl.fi.

Helsingissä vakiostudioajat ovat seuraavat (kesäkuukausina ajat voivat vaihdella):

Ma klo 9:30-11:30 (studio P1)
Ke klo 10:00-12:00 (studio P1)
Ke klo 16:00-17:00 (studio A5)
Pe klo 13:00-14:00 (studio A5)

Muualla äänittävät varaavat ajan 1,5 kuukautta ennen lähetystä Ylen maakuntaradioista (yhteystiedot alla liitteessä).

Hartauden tulee olla äänitettynä 2 viikkoa ennen lähetyspäivää.

Jos sinulla on useampi hartaus, äänitä vähintään kaksi hartautta kerrallaan. Yhden hartauden äänittämiseen tulisi varata yksi tunti studioaikaa. Ilmoita lähetyspäivät varatessasi studioaikaa.

Yle korvaa äänityksen matkakulut julkisten kulkuvälineiden mukaan. Oman auton käyttöä ei korvata. Päivärahoja ei makseta. Täytä alla liitteenä löytyvä Ylen matkalaskulomake ja palauta se sähköisesti osoitteeseen radio.kirkonviestinta(at)evl.fi.

 

Studioon mukaan teksti ja musiikkitiedot

Ota studioon mukaan hartautesi teksti kahtena kappaleena ja anna toinen äänitarkkailijalle.

Kerro, onko kyseessä aamu- vai iltahartaus, ohjelman lähetyspäivä sekä musiikin tiedot. Puhu hartautesi yhtä ihmistä ajatellen. Äänitarkkailija tallentaa ohjelman Ylen järjestelmään.

Ilmoita äänitarkkailijalle virsilistan virsistä seuraavat tiedot:

  • virren numero ja säkeistöt (virsi 111:1-6),
  • äänitteen CDY-numero (CDY-1407),
  • raita tai raidat (raidat 22-26) sekä
  • hartaudessa käytetyn musiikin kesto (kesto 2:45).

Ortodoksisesta kirkkomusiikista ja muusta Ylen äänittämästä musiikista ilmoitetaan äänitarkkailijalle CDY-numero, raita sekä musiikin kesto. Varmista, että nämä tiedot kirjoitetaan ohjelman audiokorttiin kuulutustietoa varten.

Mikäli käytät hartaudessa muuta musiikkia kuin Ylen äänittämää musiikkia, ota CD-levy mukaasi studioon ja täytä musiikkiraportti. Täytä raportin kaikki kentät tarkasti. Puuttellisilla tiedoilla Teosto- ja Gramex-raportointia ei voi tehdä.

Lähetä raportti äänityksen jälkeen osoitteeseen radio.kirkonviestinta(at)evl.fi.

 

Saapuminen Pasilaan, Mediataloon (Helsingissä äänittävät)

- Hartauspuhuja esittää Mediatalon aulaan tullessaan henkilöpaperinsa ja saa niitä vastaan aulasta vahtimestarilta kulkukortin nimellä Kirkon tiedotuskeskus/hartauspuhujat. Kortin palautus lähtiessä Mediatalon aulaan.

- Jos henkilö ei osaa itse kulkea studiolle, yrittää vartija tavoittaa yksikön äänitarkkailijan puhelimitse (vartija ei voi lähteä paikaltaan saattelemaan henkilöä).

- Äänitarkkailijoita on ohjeistettu varmistamaan ennen hartausäänitysvuoroa, että Aulapalvelupisteestä ei ole tullut studion kännykkään puhelinsoittoa. Jos on, tarkkailija soittaa Aulapalvelupisteeseen ja noutaa hartauspuhujan.
 

HUOM! Ohjelmapalveluiden yleissähköpostiosoite on muuttunut muotoon radio.kirkonviestinta(at)evl.fi (ennen radio.kt(at)evl.fi).

tuotantosihteeri
Kirkon viestintä
Ohjelmapalvelut
Eteläranta 8
00130 Helsinki
tuotantosihteeri
Kirkon viestintä
Ohjelmapalvelut
Eteläranta 8
00130 Helsinki
Päivitetty