Hyppää sisältöön
Aalto-keskus. Kuva: Visit Seinäjoki
Aalto-keskus. Kuva: Visit Seinäjoki


Verstaat torstaina 8.9.2022

Valitse toivomasi verstaat ilmoittautumisen yhteydessä. Voit ilmoittautua kahteen verstaaseen, ensimmäinen verstas on klo 13.00-14.30 ja toinen klo 15.00-16.30.

Verstaista etäosallistujille striimataan klo 13 verstas 1) Viekoittelua, valheita ja virheellistä ajattelua - informaatiovaikuttamisen olemus ja keinot, ja klo 15 verstas 2) Kirkon viestintäohjelma 2023.

1) Viekoittelua, valheita ja virheellistä ajattelua - informaatiovaikuttamisen olemus ja keinot

Kokoustila: klo 13: Frami B/ Auditorio 1+2, klo 15: Auditorio 3
Miten meihin yritetään vaikuttaa? Tervetuloa saamaan tietoa informaatiovaikuttamisesta, kuulla miten meihin yritetään vaikuttaa ja miten itse voi olla huomaamatta osana disinformaation jakamista. Aiheeseen meidät perehdyttää Janne "Rysky" Riiheläinen, joka on tietokirjailija, viestintäasiantuntija ja turpobloggari, joka on tullut tunnetuksi maanläheisestä ja ymmärrettävästä tavastaan kirjoittaa turvallisuuspolitiikasta ja sen kiemuroista. Riiheläinen on myös yksi johtavia informaatiovaikuttamisen asiantuntijoita, kouluttaen erilaisia tahoja ymmärtämään nykyisen mediaympäristön tilaa oman toimintansa kannalta.

2) Kirkon viestintäohjelma 2023

Kokoustila: klo 13: Frami B/ Auditorio 3, klo 15: Auditorio 1+2
Suomen evankelis-luterilaisen kirkon viestintäohjelma 2023 perustuu kirkon Ovet auki - strategiaan. Ohjelma on tarkoitettu jokaisen kirkon toimijan tueksi ja inspiraatioksi viestintään ja vuorovaikutukseen. Miten sisältöstrategia voisi tukea kokonaisvaltaista ja samalla kohdennettua viestintää? Mitä viestintäohjelma antaa seurakunnan viestijälle? Miten tulevassa voisimme parhaiten suunnitella ja tehdä viestintää yhdessä? Näitä kysymyksiä pohtii yhdessä viestijöiden kanssa viestintäjohtaja Eva Wäljas Tampereen seurakuntayhtymästä ja hankejohtaja Sami Kallioinen Kirkkohallituksesta.

3) Miten viestiä millenniaaleille?

Kokoustila: Frami B/ Bell+Marconi+Watt+Edison
Miten ja missä kohtaamme z ja y -sukupolvet sisältöviestinnän keinoin? Miten voimme vahvistaa kristillistä identiteettiä ja yhteyden kokemusta, kun kokoava toiminta ei ole ratkaisu? Tule kuulemaan ja yhdessä pohtimaan, miten viestinnän keinoin voit tavoittaa millenniaalisukupolven. Verstaassa mukana Henna Ahlfors ja Jussi Laine Millenniaalien kirkko -hankkeesta.

4) Oman luovuuden herättäminen

Kokoustila: Frami B/ Einstein
Monestihan luovuus mielletään taiteilijoiden yksinoikeudeksi, vaikka se on osa meitä jokaista. Kaikkihan me tarvitsemme luovuutta työssämme. Verstaassa päästetään oma luovuus valloilleen maalaamalla. Luovuuden maailmaan johdattelee Liisa Seppälä. Hän on Pöyrööt-sarjakuvan piirtäjä, kuvataiteilija sekä Avot Design Oy:n yrittäjä.

5) Hiljaisuuden jooga

Kokoustila: Frami B/ Swingi
Tule ja koe, jotta tiedät, mistä puhutaan. Hiljaisuuden joogaharjoitus on yhtenäinen meditatiivinen kokonaisuus, kuin miniretriitti, vetäytyminen rukoukseen ja sisäiseen hiljaisuuteen. Varaa mukava vaatetus ja halutessasi vesipullo, joogamatot valmiina tilassa. Hiljaisuuden joogan® on kehittänyt pastori ja joogaopettaja Heli Harjunpää levolliseksi ja lempeäksi joogaharjoitukseksi. Menetelmä liittyy voimakkaasti retriittien hiljaisuuden viljelyyn sekä mystiikan teologiaan, jossa olennaista on kokemus, vastaanottavainen sisäinen tila ja kehollinen rukous. Tällainen teologisesti perusteltu kristillisen joogan harjoittamisen tapa on uusi asia Suomessa. Hiljaisuuden joogan menetelmään voi tutustua Helin kirjoissa Hiljaisuuden tie, kristillisiä joogaharjoituksia ja Kiitollisuuden jooga, hyvinvointia jokaiseen päivään.​​​​​Linkki avautuu uudessa välilehdessä hiljainentila.fi/kristillinen-joogaLinkki avautuu uudessa välilehdessä ​​​

6) Vapaata Viivaa - ainutlaatuinen Aalto-keskus

Paikka: Aalto-keskus, Koulukatu 21Linkki avautuu uudessa välilehdessä
Opastettu kävelykierros Seinäjoen Alvar Aalto –keskuksessa, joka on arkkitehtuuriltaan ainutlaatuinen maailmassa. Vieraillaan muun muassa Lakeuden Ristin kirkossa ja Seinäjoen kaupungintalolla. Aallon suunnittelemien rakennusten ohella tutustutaan v. 2012 valmistuneeseen arkkitehtonisesti näyttävään Apila-kirjastoon, joka sijaitsee aivan Aalto-keskuksen vieressä ja on liitetty Aallon kirjastoon yhdyskäytävällä. visitseinajoki.fi/alvar-aalto/Linkki avautuu uudessa välilehdessä ​​​​​

Päivitetty