Katsomuskasvatuksen pedagogiikka

Tutkimusmatkalle katsomuksiin – yhdessä perheiden kanssa

"Puhuimme päiväkodissa, mitä se katsomuskasvatus on. Henkilökunnan silmät laajenivat ja he oivalsivat, että he ovat tehneet jo katsomuskasvatusta. Että se ei oo mitään ydinfysiikkaa."

Selvitys katsomuskasvatusyhteistyöstä, 2020

Kirjallisuutta

Kirjoja ja artikkeleita, jotka tukevat katsomuskasvatusta

Sara Långin ja  Oona Mallaston opinnäytetyö tutki Deep Talk -menetelmän käyttäjien kokemuksia ja keskittyi menetelmän hyötyihin ja haasteisiin. Deep Talk -menetelmä on pedagoginen ja dialoginen menetelmä, jossa käytetään kertomuksia ja tarinoita keskustelun ja reflektiivisen ajattelun saavuttamiseksi. Menetelmän tarkoituksena on edistää itsetuntemusta, myötätuntoisempaa ja syvempää ajattelua sekä osallisuuden kokemusta ja ryhmän vuorovaikutusta.

Linkki opinnäytetyöhön

 

Uusi TASSUNJÄLKIÄ-kirja ilmestynyt.

Lemmikkieläimet ovat tärkeä osa perhettä. Mitä tehdä, kun lapsi haluaa haudata ikkunaan lentäneen linnun tai kun eläinlääkäri kertoo, että perheen rakkaan koiran elämää ei voi enää pitkittää? Tassunjälkiä sisältää eläimiin liittyviä runoja ja rukouksia sekä vinkkejä elämään yhdessä lemmikkien kanssa. Teos on suunnattu erityisesti lapsiperheille, mutta mukana on myös seurakunnan toimintaan soveltuvaa materiaalia, kuten sururyhmämateriaalia.

Kirjoja katsomuskasvatuksen tueksi

Takaisin sivun alkuun