Hyppää sisältöön

Partio

Kirkon ja partion yhteistyö Suomessa on kestänyt yhtä pitkään kuin partioliike on ollut maassamme, siis jo runsaat sata vuotta.

Partioliikkeitä ohjaa  maailmanjärjestöjen määrittelemä arvopohja, jossa ihmisellä on velvollisuuksia suhteessa Jumalaan, muihin ihmisiin ja omaan itseen. (Duty to God, Duty to others and Duty to self) 

Arvopohjastaan ja toimintatavoistaan johtuen partio soveltuu hyvin seurakuntien lapsi- ja nuorisotyön yhdeksi toimintamuodoksi. 

Partioneuvosto puolsi peruskirjaluonnosta 

Lue uutinen täältä. Seuraavaksi peruskirjaesitys lähetetään maailmanjärjestöjen hyväksýttäväksi.

Partion peruskirjan luonnos on julkaistu 27.8. 2019

Suomen partiolaisten peruskirja luonnosta pääsee katsomaan partion arvokeskustelu sivuilta. Sen keskeisiä kohtia seurakuntien partiotyön näkökulmasta on koottu tänne.

Seppopäivien ilmoitatutuminen on käynnissä

Seppopäivät järjetetään 29.-31.10.2019 Jyväskylässä ja Toivakassa, seppomestareiden työneuvottelu 28.10.2019. Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan.

100 tapaa tehdä avoimempaa partiota

Yhteisvastuukeräyksen tuotolla toteutettujen hankkeiden pohjalta on julkaistu ”reseptivihko” 100 tapaa tehdä avoimempaa partiota. Vihko löytyy SP:n sivuilta.

Partiokirkkoon vinkkejä

Suomen partiolaisten kirkkopyhä vihko 2019 löytyy partion nettisivuilta. Sen teema on Rauha. Materiaalia partiokirkkojen järjestämiseen löytyy partio-ohjelma.fi -sivuilta.

Hengellisyys partiossa -esite

Suoman partiolaisten ja KKP:n uutta esitettä hengellisyys partiossa voi tilata printtiversiona partiotyön asiantuntija Katri Vappulalta (nimi@evl.fi). Sähköinen versio on ladattavissa tästä.

Partiotyö kasvattaa nuorta pohtimaan
Lue juttu Roihu -leiristä.

 

asiantuntija
Toiminnallinen osasto
Kasvatus ja perheasiat
Eteläranta 8
00130 Helsinki
Päivitetty