Hyppää sisältöön

Kirkon keskusrahaston rahoittamat kuntoutuskurssit

Kuntoutus on tarkoitettu työikäisille, joiden työ- ja toimintakyky on alentunut ja joilla on vajaakuntoisuutta ennakoivia oireita.

HUOM!

Varhaiskuntoutuksen kevään kurssit on peruttu koronavirusepidemian vuoksi!
Epidemiantilanteen vuoksi varhaiskuntoutuksen kurssikalenteri menee uusiksi. Syksylle 2020 alkavaksi ilmoitetut uudet ja myös jatkuvat kurssijaksot tulevat siirtymään myöhemmäksi. Kevään pitämättömät kurssit pidetään syksyllä järjestyksessä ensin. Uusia hakemuksia voi lähettää, mutta tällä hetkellä hakemukset menevät jonoon odottamaan. 

Kuntoutukseen haetaan kirkon omalla Varhaiskuntoutushakemus -lomakkeella (linkki hakemukseen alla) sekä työterveyslääkärin kirjoittamalla B-lääkärinlausunnolla.             

 

Hakemukset lähetetään osoitteeseen:

Haapaniemen kuntoutustyöryhmä
PL 160, 60101 Seinäjoki

 

Lisätietoja: kuntoutussihteerit:

Päivi Heikkilä puh.0400 804757, paivi.heikkila@evl.fi

 

Mikä on Varhaiskuntoutuskurssi?

Varhaiskuntoutuskurssi on valtakunnallinen ns. sekaryhmä/10 henkeä. Kuntoutus on tarkoitettu työikäisille, joiden työ- ja toimintakyky on alentunut ja joilla on vajaakuntoisuutta ennakoivia oireita. Kuntoutukseen voi hakea 65 v.asti, edellyttäen että työssäolo jatkuu vielä yhden vuoden kuntoutuksen päätyttyä.

Varhaiskuntoutuskurssien tavoitteena on työ- ja toimintakyvyn pitkäaikainen edistäminen, fyysisen kunnon kohentaminen sekä liikunnan omaksuminen osaksi elämäntapaa. Stressinhallintakeinojen ja rentoutumisen oppiminen, spiritualiteetin sekä sosiaalisen ja psyykkisen toimintakyvyn vahvistaminen.

Päivitetty