Hyppää sisältöön

Striimaus ja videoiden julkaiseminen

  • Jumalanpalveluksia voi striimata tietyin edellytyksin.
  • Kirkkokonsertin striimaaminen vaatii luvan Teostosta, jos konsertissa esitetään tekijänoikeuksien alaista musiikkia.
  • Esiintyjiltä on aina pyydettävä lupa striimaamiseen.

Jumalanpalvelukset ovat vapaita tekijänoikeuskorvauksista, mutta tilanne muuttuu, jos jumalanpalvelus striimataan ja tallenne jää myöhemmin katseltavaksi. Siksi on suositeltavaa hankkia seurakunnalle Teoston Mediapienlupa. Se kattaa myös muut seurakunnan tilaisuudet kuin jumalanpalvelukset.

Mediapienlupaan voidaan liittää ns. piensynkronointilupa, jonka nojalla muihinkin seurakunnan tuottamiin videoihin voidaan liittää tekijänoikeuksien alaista musiikkia.

Videon tekstittämistä suositellaan. Virsiä, joita ei ole julkaistu verkkovirsikirjassaLinkki avautuu uudessa välilehdessä, ei kuitenkaan saa tekstittää ilman oikeudenomistajan lupaa.

Jos tallenne jää verkkoon, se on tekstitettävä 14 vuorokauden kuluessa julkaisemisesta. Lue lisää: saavutettavasti.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Striimattavassa tilaisuudessa on lupa striimaukseen oltava myös musiikin esittäjiltä. Alaikäisten esiintyjien osalta tarvitaan huoltajan antama suostumus.

Lisätietoa striimauksesta löytyy Kirkon viestinnän sivulta Striimaus ja AV-sisällöt

Nyt katsottavissa Teoston youtube-kanavalla: Teoston striimiluvat -webinaari kunnille ja seurakunnille 24.9.2021 - YouTube Musiikin striimaukseen tarvittavat luvat. Livestriimaus ja tallenteet netissä ja somessa.

Päivitetty