Webinaarit ja verkostot

Tulevat kasvatuksen ja perheasioiden webinaarit

Alla olevalla listalla on linkit, joista pääset mukaan webinaareihin

Tervetuloa mukaan kouluikäisten polulla -virtuaalikahveille keskiviikkoisin 11.9., 9.10. ja 6.11. klo 14-15!

Linkit ovat tuolla 👉 Virtuaalikahvit-kanava.

Tervetuloa mukaan! Webinaari tallennetaan. Mukaan pääsee tästä linkistä. Ohjelmassa alustuksia ja keskustelua:

    • Leiritaidot ja valmiudet
    • Kenelle pienryhmärippikoulu sopii?
    • Juridiikkaa
    • Kahvitauko 10.30-10.45
    • Ulkopuolisuuden ehkäisyn UPEE-työkalu
    • Käytännön neuvot ja niksit

Yksinäisyyden taklaaminen seurakunnissa 9.10. klo 13-14.30.

Yksinäisyyden kasvu on Suomessa ilmiö, joka herättää huolta yhteiskunnallisesti ja yksilön näkökulmasta. Viime vuosina yksinäisyyden kokemukset ovat lisääntyneet monilla väestöryhmillä. Tämä kehitys haastaa ihmisten hyvinvoinnin, yhteiskunnan tarjoamat tukijärjestelmät ja samalla kirkon. Yksinäisyyden ehkäisy pohjautuu keskeisiin kirkon opetuksiin lähimmäisen rakastamisesta, yhteisöllisyydestä ja vastuusta toisia kohtaan. Kirkko osallistuu jo yksinäisyyden vähentämiseen  monin eri tavoin ja läpileikkaavasti toiminnassaan.

Tule kuulemaan ja pohtimaan yhdessä mitä toiminnalliset suosituksen ovat seurakunnille aiheesta ja mitä on Osallistujien Suomi – kansallinen työ yksinäisyyden vähentämiseksi ja miten me kirkkona voimme siihen liittyä?

Irene Nummela, Jarmo Kokkonen, VIlle Kämäräinen ja Petri Patronen

Liity webinaariin tästä

Tervetuloa sparrailemaan kohderyhmäviisasta suunnittelua! Inspiroidu ja hae ideoita päivitetystä millenniaalidatasta ja -profiileista sekä avoimen Millenniaalien polut -verkkokurssin hyödyntämisestä ja käyttömahdollisuuksista seurakuntatyössä.

Tähän webinaariin ei tarvitse ilmoittautua etukäteenliity vain mukaan linkistä. Linkkiä saa jakaa.

Webinaarilinkki

Webinaarin järjestää Kirkkohallituksen millenniaalitiimi.

Sisältö:

·       itsemurha ja itsetuhoisuus ilmiönä ja sen yleisyys useasta eri näkökulmasta

·       tietoa siitä, miten itsensä tappaminen muuttuu mahdolliseksi, mitä ihmisessä tapahtuu neurobiologian näkökulmasta

·       milloin ja miten itsemurha / itsemurhavaara tulisi ottaa puheeksi

·       miten kohdata itsetuhoinen ihminen

·       miten estää itsemurha

 

Mukana Harri Sihvola, Mieli RY:stä

Liity webinaariin tästä.

Pinja Sipari Toivoa ja toimintaa -hankkeesta esittelee uusimpia materiaaleja. Tule keskustelemaan ja innostumaan globaali- ja ympäristökasvatuksen mahdollisuuksista seurakuntien kasvatustyössä. Tapaamiseen osallistuminen ei vaadi erillistä ilmoittautumista.

15.11.24 klo 10-11/Teams
Liity tästä tapaamiseen

Runebergin päivänä keskiviikkona 5.2.2025 järjestetään valtakunnallinen rippikoulun infowebinaari. Varaa tämä päivä rippikoulun ajankohtaispäivityksiin ja kehittämiseen. Webinaariin ei tarvitse ilmoittautua. Infot tallennetaan. Tallenteet ja muu materiaali julkaistaan netissä.

Webinaarilinkki ilmestyy myöhemmin Rippikouluteamsiin Rippikoulu / evl (Microsoft Teams), EVL Plus –sivulle Rippikoulun arviointi ja kehittäminen (EVL Plus) ja uutiskirjeeseen. Se lähetetään myös kalenterikutsuna Rippikouluteamsin jäsenille.

Webinaarin suunnittelutyöryhmä päivittää materiaalejaan Rippikouluteamsiin (Yleinen > Rippikouluwebinaari 5.2.2025). Kansiossa olevaan UKK-tiedostoon voi lisätä omia kysymyksiä.

Vanhat ja menneet webinaarit

Menneiden webinaarien mahdolliset tallenteet, materiaalit ja keskustelut ovat alla olevassa haitarissa taikka kyseisen webinaarin aiheen mukaisella Teams-kanavalla tai kasvatuksen Plussa-sivuilla.

Polun työstöpäiviltä striimattua keskustelutilaisuus ke 17.4. klo 13-14.30 Johtaminen, osallisuus ja yhdessä tekeminen Polulla. Keskustelijoina Mikkelin hiippakunnan piispa Mari Parkkinen, vaikuttajanuori Milo Helenius, kirkkoherra Janne Hatakka, keskustelun juontajina Eriikka Jankko Mikkelin hiippakunnan tuomiokapitulista ja Katri Vappula Kirkkohallituksesta.

Linkki tilaisuuteen: Johtaminen, osallisuus ja yhdessä tekeminen Polulla

Mahiksessa tuetaan haavoittuvassa elämäntilanteessa olevia, pääosin 13–17-vuotiaita, nuoria oman elämänhallinnan vahvistamisessa ja osallisuuden kokemusten saamisessa. Mahis toiminnassa voi hakea taloudellista tukea nuorten suunnitteleman yhteisen toiminnan toteuttamiseen. Mahis-tukea voivat hakea Mahis-koulutuksen käyneet ohjaajat kokoamansa nuorten ryhmän kanssa. Tuki on tarkoitettu Mahis-ryhmän suunnitteleman ja toteuttaman projektin toimintakuluihin. Mukana kehittämispäälikkö Saara Kallio-Kokko (Mahis/Nuorten Akatemia)

Linkki tapahtumaan: https://teams.microsoft.com/l/meetup-join/19%3ameeting_ODlhZGJmY2MtOWE3MS00ZWRkLWE1NzItYzI4M2Q1NjM3OWQ4%40thread.v2/0?context=%7b%22Tid%22%3a%22a609c794-a48e-43b2-be34-990f3b068db2%22%2c%22Oid%22%3a%22951aa01e-4962-4c66-a7c6-666d04236f32%22%7d

Turvallista leirikesää -webinaarin materiaalit ovat Turvallinen seurakunta -sivuston Usein kysytyt kysymykset -sivulla.

EU:n nuoriso-ohjelmista tukea ja resursseja omaan työhön. Työkaluja nuorten kanssa toimimiseen, itsensä ja yhteisön kehittämiseen. Miten nämä taittuu kirkon nuorisotyöhön?
Mukana vastaava asiantuntija Mauri Uusilehti Erasmus+ nuorisoalalle, Euroopan solidaarisuus(OPH)

Kasvatuksen ja perheasioiden teams-verkostomme

Voit liittyä tiimeihimme alla olevista linkeistä. Tiedotamme näissä tiimeissä ajankohtaisista aiheista. Tiimit toimivat keskustelun ja materiaalijaon alustoina.

Kasvatuksen ja perheasioiden some-kanavia

Kirkkohallituksen some-kanavat

Muiden kuin Kirkkohallituksen ylläpitämiä some-kanavia, joissa käydään ajankohtaista keskustelua

Takaisin sivun alkuun