Hyppää sisältöön

Uskontojen kohtaaminen

Seurakunnan arjessa tulee esiin tilanteita, joissa joko seurakuntalaiset tai työntekijät kohtaavat muiden uskontojen ja katsomusten seuraajia. Tälle sivulle on kerätty tietoa ja vinkkejä seurakuntaelämän tueksi.

Seurakunta elää moniuskontoisessa maailmassa

Suomen uskonnollinen kartta muuttuu jatkuvasti kirjavammaksi. Kristityt elävät monien uskontojen ja katsomusten keskellä. Uskonnot ovat läsnä muun muassa julkisessa elämässä, ihmisten välisillä kohtaamisissa ja mediassa.

Uskonnollisen maiseman muuttuessa seurakunnan on tärkeää tiedostaa, mitä kristillisiä ja ei-kristillisiä yhteisöjä sen alueella elää. Eikä vain tiedostaa vaan myös luoda yhteyksiä näihin. Nämä yhteydet voivat palvella paitsi yhteiskuntarauhaa, ne voivat olla kultaa kalliimpia kriisitilanteissa. Silloin on helpompi seistä rinnakkain ja viestiä yhteisestä hyvästä tahdosta.

Näillä sivuilla on tietoa, ohjeita ja vinkkejä sekä yhteystietoja, jotka auttavat seurakuntaa oman arkensa keskellä.

Keskeisiä asiakirjoja ovat (ks. sivupalkki):

Suuntaviivoja uskontojen kohtaamiseen, joka rohkaisee uskontojen väliseen kohtaamiseen lähimmäisenrakkauden ja vieraanvaraisuuden hengessä.

Kohti Pyhää - uskontojen kohtaaminen kirkollisissa toimituksissa, joka esittelee periaatteita ja käytäntöjä, jotka auttavat erilaisista uskonnollisista taustoista tulevien ihmisten huomioimista kirkollisissa toimituksissa.

Tapahtumat

Poiminnot

 • Kirkon henkilöstökoulutuskalenteri 2023 on julkaistu

  Koronavuosien jälkeen koulutusten yhteen kokoava luonne on entistä tärkeämpää työntekijöiden osaamisen vahvistajana, kokemusten jäsentäjänä, henkilöstön voimavarojen lisääjänä ja tulevaisuuden reiteille luotsaajana.

 • Evl.fi:n uudistusprojekti on alkanut

  Evl.fi-verkkopalvelun uudistusprojekti on aloitettu tänä syksynä Kirkon viestinnässä. Evl.fi ja Evl Plus uudistetaan Wordpress-julkaisujärjestelmälle. Seurakuntien Lukkari-sivustot puolestaan pysyvät nykyisellä Liferay-julkaisujärjestelmällä.

 • Teet siunattua työtä – kiitos!

 • Kirkon henkilöstökoulutustarjonta vuodelle 2021 on julkaistu

  Olemme keskellä muutosta, joka haastaa seurakuntatyön saavutettavuutta ja kutsuu etsimään vaihtoehtoisia ratkaisuja aikaisempaan. Koulutuksella voidaan jäsentää muutosta, tutkia uusia näköaloja ja mahdollisuuksia, oppia uusia asioita sekä vahvistaa työnäkyä.

 • Kodin eri katsomukset -esite

  Esite on koottu tueksi perheille, joissa vanhemmat edustavat eri katsomuksia.