Hyppää sisältöön

Kouluttajat ja konsultit seurakunnan tukena

Polku-kouluttajat ja konsultit auttavat seurakuntaa hyödyntämään Polku-mallia seurakunnan kokonaisuuden jäsentämiseksi ja kehittämiseksi.

Mikä on Polku? Katso Polun esittely Kirkon viestintäpäiviltä.

Polku-koulutukset

Kirkon kasvatuksen päivillä tammikuussa on jälleen useita Polku-kanavia kts alustava ohjelma. Polku on esillä myös kirkkopäivien ohjelmassa toukokuussa.

Polku-koulutuksia tarjoavat esimerkiksi Lasten ja nuorten keskus ry ja Seurakuntaopisto. Koulutuksia löytyy kirkon henkilöstökoulutuskalenterista halusanalla Polku. Heillä on tarjolla myös tilauskoulutuksia tai seurakuntakohtaisia konsultointeja.

Konsultointi

Lapuan hiippakunta on vuodesta 2020 alkaen pilotoinnut seurakunnan konsultointia Polku-mallia hyödyntäen. Polku on näyttäytynyt hyvin toimivana työvälineenä esimerkiksi tilanteessa, missä resurssien muuttuessa seurakunnan työ ja toiminnot organisoidaan uusiksi tai tilanteessa, missä halutaan vahvistaa seurakuntalaisten omaa toimijuutta, vuorovaikutusta tai yhteisöllisyyden kehittymistä. Konsultoinnin mallia esitellään pilotointivaiheen jälkeen ja sitä on mahdollista hyödyntää myös muissa hiippakunnissa.

Koulutustiedustelut

Katri Vappula, Kirkkohallitus katri.vappula@evl.fi

Satu Reinikainen, STEP-koulutus satu.reinikainen@step.fi

Timo Tulisalo, Lasten ja nuorten keskus ry timo.tulisalo@lastenjanuortenkeskus.fi

Päivitetty