Pyhiinvaellus kaupunkimiljöössä

Pysähtymisen polku on sekä ikiaikaisiin perinteisiin pohjautuva että nykyaikaan kiinnittyvä kaupunkipyhiinvaellusreitti. Se kutsuu erityisesti nuoria aikuisia hidastamaan tahtia ja katsomaan kaupunkia uusin silmin.

Noin viiden kilometrin mittainen reitti tarjoaa mahdollisuuden irrottautua arjen kiireistä ja syventyä sekä omaan sisimpään että kaupunkiin kokemuksellisena ympäristönä. Kaupunki toimii matkakumppanina, jossa jokainen pysäkki avaa uuden näkökulman tekstiin ja omaan tarinaan.

Reitti rohkaisee pohtimaan elämän suuria kysymyksiä ja pysähtymään olennaisen äärelle. Sen sisältö pohjautuu Hanna Kivisalon teksteihin, jotka johdattavat pysähtymiseen paikoissa, joissa ulkoinen ja sisäinen maailma kohtaavat.

Pysähtymisen polku voi olla sekä yhteisöllinen että henkilökohtainen kokemus. Sen voi kulkea kokonaan tai osittain, yksin tai yhdessä – omaan tahtiin ja omalla tavallaan. Jokaisella kulkijalla on oma matkansa, oma rytminsä ja oma tarinansa, jolle kaupunkipyhiinvaelluksella halutaan tehdä tilaa.

Ensimmäinen Pysähtymisen polku -kaupunkipyhiinvaellus sijoittuu Seinäjoen kaupunkiympäristöön. Voit tutustua Seinäjoelle tehtyyn reittiin Citynomadissa:

Löydät Pysähtymisen polun ja paljon muita pyhiinvaellusreittejä pyhiinvaellus.fi-sivuilta: Pysähtymisen polku – Pyhiinvaellus Suomi

Pysähtymisen polku on monistettavissa eri kaupunkeihin

Pysähtymisen polku on suunniteltu toteutettavaksi nimenomaan kaupunkiympäristössä. Seurakunnat voivat muokata reittiä sopimaan oman kaupunkinsa olosuhteisiin, mutta reitin tekstejä, videoita ja graafista ilmettä ei voi muuttaa, sillä ne muodostavat eheän ja tarkoituksenmukaisen kokonaisuuden.

Tukea reitin esittelyyn ja mainostamiseen tarjoaa visuaalinen ilme, joka sisältää videoita, somekuvia ja mainoksia.

Pysähtymisen polun materiaalit

Pysähtymisen polkuun liittyy valmiiksi tuotettu materiaali, joka tukee sen esittelyä ja käyttöä. Materiaalit sisältävät seuraavat osat:

  • Tekstit: Pysähtymisen polun reitin tekstisisällöt, jotka johdattavat osallistujat pysähdysten äärelle ja luovat syvällisen kokemuksen.
  • Videot: Visuaaliset videot, jotka elävöittävät reitin tunnelmaa
  • Somekuvat: Kuvia, jotka on suunniteltu käytettäväksi sosiaalisen median päivityksissä ja reitin markkinoinnissa.
  • Mainokset: Valmiit mainosmateriaalit, jotka auttavat reitin näkyvyydessä ja houkuttelevat osallistujia.
  • Tarrat ja haalarimerkit: kuvia, joista on mahdollisuus teettää tarroja tai haalarimerkkejä, joita voidaan jakaa osallistujille osana reitin kokemusta, luoden yhteisöllisyyttä ja muistutuksia matkasta.

Löydät täältä linkin Canvan markkinointimateriaaleihin. Kaikissa pohjissa, joissa on verkko-osoite on tarkoitettu muokattavaksi niin, että osoite sekä teksti muutetaan oman seurakunnan käyttöön sopiviksi. Esimerkeissä toimii nyt Seinäjoen seurakunta.

Näin saat Canva-brändipohjat käyttöösi ja muokattua materiaaleja:

  • Klikkaa alla olevasta linkistä.
  • Canva avaa mallin.
  • Klikkaa ”Tiedosto” ja ”Laadi kopio” (mobiililla kolmen pisteen alta ”Laadi kopio”)  jolloin Canva tekee tiedostosta kopion.
  • Nyt voit ladata kopioidun tiedoston kopion omalle koneellesi tai muokata mallia vapaasti – alkuperäinen säilyy muuttumattomana.

Klikkaamalla linkkiä pääset suoraan aineistoon

Lisätietoja

asiantuntija

Henna Ahlfors

+358503269012

Eteläranta 8
00130, HELSINKI

Takaisin sivun alkuun