Aikuisrippikoulu - tulevaisuuden vahva työmuoto?

Aikuisrippikoulun verkkopalvelu on osoitteessa aikuisrippikoulu.fi. Palvelussa on mm. ohjeet papeille tunnusten hakemisesta palvelun käyttöön.

Aikuisrippikoululaisten määrä on viime vuosien aikana ollut kasvussa. Esimerkiksi vuonna 2017 aikuisrippikoulun käyneitä oli yli 1000 henkilöä.

Koskaan aikaisemmin ei rippikoulun käymättömiä aikuisia ole ollut yhtä paljon kuin tänään. Nuoremmissa ikäluokissa on Suomessa yhä enemmän heitä, joilla syystä tai toisesta rippikoulu nuoruudessa jäi väliin.

Aikuisrippikoulun kehittäminen ja siihen panostaminen on kirkossamme jäänyt nuorten rippikoulun jalkoihin. Kuitenkin aikuinen oppija tarjoaa monia mahdollisuuksia mielekkääseen kohtaamiseen ja kristillisen uskon perusasioiden käsittelyyn. Aina ei ole kysymys kummiudesta tai avioliitosta, yhä enemmän on heitä, jotka etsivät elämälleen uutta suuntaa ja ovat kiinnostuneita kristillisestä elämäntulkinnasta.

Aikuisrippikoulun laajuus on vähintään 20 tuntia ja sen perustana on Suuri Ihme -Rippikoulusuunnitelma 2017. Jokaisen aikuisen kanssa tulee tehdä oma opintosuunnitelma, jossa huomioidaan oppijan omat tarpeet ja kiinnostuksen kohteet.

Päivitetty