Kirkon kasvatuksen päivät

Vuonna 2020 ei järjestetä Kirkon kasvatuksen päiviä, vaan NUORI2020 - kasvatuksen ja nuorisotyön suurtapahtuma Tampere-talossa 14.-16.1.2020.

$main-image.alt-text.getData()

Vuoden 2019 Kirkon kasvatuksen päivät järjestettiin Jyväskylän Paviljongissa 8.-10.1.2019. Teemana oli #rauha.

Vuonna 2019 jatkettiin kaksivuotisen #rauha-teeman pohdiskelua. Teemaa lähestyttiin enemmän yksilöstä käsin, globaalia ja yhteiskunnallista näkökulmaa unohtamatta.

Päivien ohjelmatarjonnassa oli keskustelua mm. kasvurauhasta, koulurauhasta, rauhankasvatuksesta sekä siitä, mitä rauha tarkoittaa tämän päivän lasten ja nuorten elämässä.

Ammatillisten sisältöjen lisäksi tarjolla oli myös tiloja ja ohjelmia, joissa on mahdollisuus olla rauhassa, rauhoittua ja hiljentyä.

Kirkon kasvatuksen päivät 2019 käsiohjelma

Instagram

Tiedote: Kirkon kasvatuksen päivillä keskustellaan katsomustietoisuudesta

Suomi on jatkuvasti monikulttuurisempi ja moniuskoisempi maa. Päiväkodeissa ja kouluissa sekä henkilökunnalta että perheiltä saattaa kuitenkin puuttua taitoa, tahtoa tai uskallusta ottaa uskontoon ja katsomukseen liittyviä teemoja puheeksi.

- Katsomustietoisuus kuuluu kasvattajan ammatillisuuteen. Kasvattajan oma katsomuskaan ei voi olla yksityisasia, koska se heijastuu siihen, miten hän ajattelee asioista ja miten kohtaa toisen, toteaa kasvatustieteiden ja psykologian tiedekunnan dosentti Saila Poulter Jyväskylän yliopistosta. 

Poulter alustaa aiheesta Kirkon kasvatuksen päivien keskustelutilaisuudessa Saako toisen uskonnosta kysyä? Paviljongin Wilhelm -salissa keskiviikkona 9.1. klo 14.30-16. Paikallisina keskustelijoina tilaisuudessa muun muassa Huhtasuon yhtenäiskoulun apulaisrehtori Ismo Laitinen sekä islamin uskonnon opettaja Sari Medjadji

Tilaisuuteen kutsutaan paikalle myös Jyväskylän kaupungin varhaiskasvattajia ja opetushenkilöstöä.

Kirkon kasvatuksen päivät kokoaa Suomen evankelis-luterilaisen kirkon kasvatuksen ammattilaiset Jyväskylään 8.–10.1.2019. Vuoden 2019 kasvatuksen päivien teemana on #rauha. 

Ohjelma ja linkit somekanaviin osoitteessa sakasti.evl.fi/kasvatuksenpaivat

Lisätiedot keskustelutilaisuudesta:
Tuula Vinko, kouluyhteistyön asiantuntija
Kirkkohallitus, Kasvatus ja perheasiat
Puh. 040 142 5178
tuula.vinko@evl.fi

Saila Poulterin haastattelupyynnöt: saila.poulter@helsinki.fi 

Tiedote: Kirkon kasvatuksen päivät Jyväskylässä 8.-10.1. - teemana #rauha

Kirkon kasvatuksen päivät kokoaa yhteen ev.lut. kirkon ja järjestöjen kasvatuksen ammattilaiset. Paikalle odotetaan yli tuhatta osallistujaa, esiintyjää ja näytteilleasettajaa.

Esiintyjinä nähdään muun muassa rap-artisti Uniikki & laulajatähti Diandra, lauluyhtye Rajaton, lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila, arkkipiispa Tapio Luoma, tähtitubettaja By Selma sekä Demin päätoimittaja Päivi Lehtomurto.

Tarjolla on myös avointa ohjelmaa. Paneelikeskustelu otsikolla Saako toisen uskonnosta kysyä? pidetään Paviljongin Wilhelm-salissa ke 9.1. klo 14:30–16, ja sinne kutsutaan erityisesti Jyväskylän opetuksen ja varhaiskasvatuksen ammattilaisia. Keskustelu herättää pohtimaan tämän päivän monikulttuurisessa Suomessakin ajankohtaista aihetta. Luennoitsijana Saila Poulter Jyväskylän yliopistosta.

Jyväskylän Veturitalleilla puolestaan 9.1. klo 9–10.30 pidettävä avoin workshop Ennen kuin jotain ikävää tapahtuu pureutuu tehostettuun nuorisotyöhön ja kriisityöhön. Workshopiin kutsutaan erityisesti kaikkia Jyvässeudun kasvatus- ja nuorisotyössä toimivia.

Kirkon kasvatuksen päivät järjestää Kirkon kasvatus ja perheasiat -yksikkö yhteistyössä Turun arkkihiippakunnan kanssa.

Katso ohjelma, seuraa somessa ja ilmoittaudu mukaan: sakasti.evl.fi/kasvatuksenpaivat

Liity mukaan keskusteluun myös somessa - tapahtuman hashtagit ovat #KKP2019 ja #rauha

Lisätietoja tapahtumasta: 

Sirpa Syrjä, asiantuntija
Kirkon kasvatus ja perheasiat
sirpa.syrja(at)evl.fi
050 413 2867

Päivitetty