Kansainvälinen rippikoulututkimus

Kolmannen eurooppalaisen rippikoulututkimuksen tulokset julkaistaan maaliskuussa Berliinissä

Kansainvälisen rippikoulututkimuksen tulokset julkaistaan tutkimusseminaarissa Berliinin Humboldt-yliopistossa 4.–5.3.2024.

Lue lisätietoja sekä ilmoittautumisohjeet tästä linkistä aukeavasta flyeristä (pdf)

Jos haluat mukaan suomalaiseen seminaariryhmään, joka on lähdössä maaliskuussa Berliiniin, lähetä tammikuun loppuun mennessä sähköpostia rippikouluasiantuntija Mikko Wirtaselle. Muista sen lisäksi myös ilmoittautua seminaariin flyerin ohjeiden mukaan viimeistään 31.1.2024.

Suomalaisryhmä osallistuu kansainväliseen seminaariin ja pitää lisäksi oman seminaarinsa Berliinissä. Aikataulu tarkentuu vielä.

Suomalaiset rippikoulut ovat mukana kansainvälisessä rippikoulututkimuksessa

Vuosina 2019–2023 on toteutettu laaja kansainvälinen rippikoulututkimus, jossa on mukana rippikoululaisia kymmenestä eri Euroopan maasta. Suomesta rippikouluryhmiä on mukana lähes 200.

Aineisto on kerätty vuoden 2022 aikana. Rippikoululaiset ja työntekijät ovat täyttäneet kyselylomakkeet rippikoulun alussa ja lopussa. Tutkimuksen tavoitteena on selvittää rippikoulun nykytilaa ja nuorten kokemuksia rippikoulusta sekä myös työntekijöiden näkemyksiä rippikoulusta ja sen ohjaamisesta.

Tutkimuksen ensimmäisiä tuloksia esitellään Uskonnon, katsomuksen ja kasvatuksen tutkimusseuran UKKT:n järjestämässä seminaarissa Turussa 31.10.2023. Tutkimustulokset julkaistaan kokonaisuudessaan keväällä 2024.


Takaisin sivun alkuun