Hyppää sisältöön

Versova puu -elokuvat

Sotkamon seurakunnan nuorisotyön tuottamat Versova puu -elokuvat ovat nyt vapaasti seurakuntien hyödynnettävissä. Elokuvat löytyvät koottuna tältä sivulta sekä YouTubesta "Kirkon kasvatus ja perhe" -kanavan Versova puu -soittolistalta.

  • Kirkko on hankkinut oikeudet elokuvien julkaisuun. Niitä voivat nyt kaikki halukkaat seurakunnat ja järjestöt hyödyntää omassa nuorisotyössään.
  • Nuoret ovat osana seurakunnan nuorisotyötä vuosia päässeet ammattimaisen tuotantotiimin jäseninä tekemään laadukasta elokuvatuotantoa ammattilaisten ohjauksessa.
  • Lisätietoja tämän sivun lopussa.


Sotkamon seurakunnan nuorisotyönohjaaja Kari-Pekka Vehkaoja on käyttänyt elokuvantekoa nuorisotyön välineenä jo vuosia. Tämä huomioitiin vuonna 2017, kun opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen myönsi vuoden 2017 nuorisotyön tunnustuspalkinnon. "Kulttuurisen nuorisotyön menetelmänä tällainen elokuvatoimintakokonaisuus on ainutlaatuista suomalaisessa nuorisotyössä", opetus- ja kulttuuriministeriön tiedotteessa todetaan.

Kirkon kasvatus ja perheasioiden johtaja Jarmo Kokkonen iloitsee, että elokuvat ovat nyt vapaasti hyödynnettävissä niin nuorten illoissa, partioryhmissä, raamatturyhmissä, leireillä tai vaikka ihan itsekin katsoen. ”Meidän perustehtävämme on palvella seurakuntia ja tässä tarjoutui hyvä win-win tilaisuus, jonka ilolla käytimme. Haluamme kiittää Kari-Pekka Vehkaojaa ja koko Sotkamon tiimiä hienosta työstä sekä toivottaa tsemppiä uusien elokuvien tekemiseen.”

Elokuvien erikoisuus on myös siinä, että elokuvan loppuratkaisu voidaan katsojien ja ryhmän kanssa yhdessä miettiä. Elokuvat pohjautuvat Raamatun kertomuksiin ja niihin on luotu eri seurakunnissa Raamattu työskentelyjä.

Päivitetty