Hyppää sisältöön

Aineistoa ja materiaaleja

Globaalit silmälasit -polkuaineisto

Jokaisella seurakunnalla on suora yhteys maailmalle ja kirkkoihin siellä. Globaali-näkökulma syventää tätä yhteyttä ja tarjoaa kirkon kasvatustyöhön toimintamahdollisuuksia rakentaa oikeudenmukaisempaa maailmaa kaikille.


Oikeudenmukaisempaa maailmaa: Ekumeeninen vastuuviikkoLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Vastuuviikko on Suomen kaikkien kirkkojen ja monien kristillisten järjestöjen ihmisoikeuskampanja, jossa kirkot toimivat oikeudenmukaisemman maailman puolesta. 


Changemakerin materiaalipankki

Kirkon Ulkomaanavun Changemaker-verkoston sivuilta löydät materiaalit globaalikasvatuksen ja nuorten vaikuttamistoiminnan tueksi. Materiaalit sisältävät runsaasti toiminnallisia harjoitteita sekä pohdintatehtäviä. Materiaalien nettiversiot sekä fyysisten materiaalien tilauslomakkeen löydät Changemakerin nettisivuilta.


Evankelis-luterilainen Lähetysyhdistys KylväjäLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Globaalikasvatusmateriaalia alakouluikäisille.


Globaalikasvatusmateriaaleja: Kirkon Ulkomaanavun aineistopankkiLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Kirkon Ulkomaanavulla on runsaasti diakonia- ja globaalikasvatusmateriaaleja, jotka tukevat seurakuntien työtä ja oppilaitosten globaalikasvatusta. Voit ladata materiaalit (mm. hartaudet ja työskentelyt) käyttöösi.


Videoita ja muuta mediasisältöä: Medialähetysjärjestö Sanansaattajat (Sansa)

Sanansaattajat on radio- ja tv-työhön erikoistunut lähetyksen osaaja. Aineistossa videoita, kirjeitä, katsauksia ja muuta materiaalia.


Aineistoa ja materiaalia: Suomen Lähetysseura

Monenlaista aineistoa ja materiaalia kasvattajille käytettäväksi sekä seurakunnissa että kouluissa varhaiskastatuksesta aina yläkoulu- ja lukioikäisille. Globaalikasvatusportaalista voi etsiä aineistoa myös teemakohtaisesti.


Videoita, kuvia ja esityksiä: Suomen Pipliaseuran aineistotLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Pipliaseuralla on aineistoina videoita, kuvia ja Powerpoint-esityksiä kansainvälisyys-sivulla. Aineistot löytyvät kunkin alueen linkin alta. Runsaasti videoita myös youtubessa. Kannattaa tutustua myös vuositeemaan. 


Taksvärkki-keräys - Taksvärkki RyLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Taksvärkki ry edistää kehitysmaiden lasten ja nuorten elinoloja ja ihmisoikeuksia. Kampanjoillaan Taksvärkki kannustaa suomalaisia nuoria maailmanlaajuiseen yhteisvastuuseen. Taksvärkin tuottamat globaalikasvatusmateriaalit kuten lyhytdokumentit, videoklipit ja aamunavaukset ovat vapaasti käytössänne.


Yhteisvastuun virikeaineistoLinkki avautuu uudessa välilehdessä (kohdasta Materiaalit). Käyttäjätunnus: yhteisvastuu, salasana 2014 (kuluvan vuoden vuosiluku).

Yhteisvastuukeräys tuottaa vuosittain yhteistyössä Kirkon Ulkomaanavun kanssa globaalikasvatusmateriaalia seurakuntien käyttöön. Virikeaineisto sisältää valmiita päivänavauksia, hartauksia sekä askartelu- ja toimintavinkkejä kaikenikäisille. Virikeaineiston avulla kerrot kätevästi kuluvan vuoden Yhteisvastuukeräyksestä ja sen kohteista.

Päivitetty