Hyppää sisältöön

Riskit haltuun seurakuntatyössä 

Webinaarisarja vaarojen ja haittojen selvittämisestä ja ehkäisemisestä 

Työpaikan turvallisuusriskien hallinta on nyt ajankohtaisempaa kuin koskaan. Syksyllä 2020 järjestämme seurakuntien työsuojelun yhteistoimintahenkilöstölle, esimiehille ja johdolle tarkoitetun webinaarisarjan, joka auttaa päivittämään ja syventämään työperäisten riskien hallintaa ja vaarojen arviointia. Webinaarit tarjoavat monipuolisen näkökulman vaarojen selvittämiseen. Mukana on asiantuntijoita muun muassa Työturvallisuuskeskuksesta, Aluehallintovirastosta ja työmarkkinaosapuolista.  

Webinaarisarjassa keskitytään vaarojen tunnistamiseen ja riskien arvioinnin prosessiin, työterveyshuollon rooliin terveydellisten riskien arvioinnissa, eettisen ja psykososiaalisen kuormituksen kysymyksiin ja muihin seurakuntatyön vaaratekijöihin. Se tarjoaa välineitä turvallisuusjohtamisen tavoitteiden tunnistamiseen. Ks. alla ajankohdat ja käsiteltävät teemat.

Webinaarit järjestetään peräkkäisinä perjantaiaamuina 30.10.-27.11. klo 9-11. Webinaarit toteutetaan Microsoftin Teams-järjestelmän avulla. Ne ovat osallistujille maksuttomia. Ilmoittaudu webinaareihin Työturvallisuuskeskuksen verkkopalvelussa. Voit valita webinaareista sinulle sopivan kokonaisuuden. 

pe 30.10. Vaarojen tunnistaminen ja riskien arviointi Ilmoittautuminen

pe 6.11. Eettinen kuormitus seurakunta-alalla Ilmoittautuminen

pe 13.11. Psykososiaalisen kuormituksen hallinta Ilmoittautuminen

pe 20.11. Työpaikkaselvitys ja työterveysyhteistyö Ilmoittautuminen

pe 27.11. Terveellinen ja turvallinen työympäristö - näkökulmia eri riskitekijöihin Ilmoittautuminen

 

Lisätietoja: 

Asta Koivikko, asiantuntija 
Työturvallisuuskeskus 
Kunta-ala ja seurakunnat, työterveyshuolto, työhyvinvointi 
puhelin 040 588 8940 
asta.koivikko@ttk.fi 

ja

Oili Marttila, neuvottelupäällikkö
Kirkon työmarkkinalaitos
puhelin 050 5941 710
oili.marttila@evl.fi

Työturvallisuuskeskuksen kuntaryhmä on kunta- ja seurakunta-alan toimijoiden yhteistyöelin, joka edistää työturvallisuutta, työsuojeluyhteistyötä ja työelämän kehittämistyötä alan työpaikoilla. Ryhmä keskittyy asioihin, jotka koskettavat kunta-alaa ja kirkon alaa laajasti. 
 
Työturvallisuuskeskus edistää työturvallisuutta työpaikoilla ja tukee työsuojelun yhteistoimintaa. Tarjoamme työpaikoille koulutusta, tietoa ja kehittämispalveluja sekä ylläpidämme työsuojeluhenkilörekisteriä. Työmarkkinakeskusjärjestöt hallinnoivat Työturvallisuuskeskusta.