Hyppää sisältöön

Kirkon työnantajien edunvalvoja

Tietoa Kirkon työmarkkinalaitoksesta


Koulutusta vuonna 2022

16.11.2021

Yleiskirjeessä A8/2021 kerrotaan vuonna 2022 järjestettävästä luottamusmieskoulutuksesta sekä yhteistoiminta- ja työsuojelukoulutuksesta.

Lue yleiskirje A8/2021


Seurakunnan henkilöstön palkkojen yhteensovittaminen seurakuntaliitostilanteissa

14.10.2021

Kirkon työmarkkinalaitos ja pääsopijajärjestöt ovat laatineet seurakunnille ja seurakuntayhtymille yhteisen yleisluontoisen ohjeen henkilökunnan aseman järjestämisestä seurakuntaliitoksissa. 

Lue yleiskirje A7/2021

Tilaa sähköpostiisi ilmoitus uuden yleiskirjeen ilmestymisestä


Kirkon pääsopijaosapuolten kannanotto rokotuskattavuuden edistämiseksi

28.9.2021

Työnantajalla on velvollisuus huolehtia työntekijöiden turvallisuudesta, arvioida koronatartuntojen riskiä työpaikalla ja pitää riskien arviointi ajan tasalla. Tämän vuoksi Kirkon työmarkkinalaitos ja kirkon pääsopijajärjestöt kannustavat kirkon työpaikkoja yhteistoiminnassa keskustelemaan rokotusten ottamisen tärkeydestä osana työpaikan riskien arviointia ja työterveysturvallisuuteen liittyviä toimenpiteitä.

Lue lisää


Kirkon työmarkkinalaitoksen uutiskirje 5/2021 on ilmestynyt

15.9.2021

Lue uutiskirje 5/2021


Työmarkkinakeskusjärjestöt kannustavat koronarokotteen ottamiseen

23.8.2021

Turvallisen työskentelyn varmistamiseksi työpaikoilla on hyvä keskustella aktiivisesti koronasta työntekijöiden ja työnantajien kesken. Koronarokotukset takaavat, että pääsemme nopeammin avaamaan yhteiskuntaa ja turvaamme näin työpaikat.

Lue työmarkkinakeskusjärjestöjen tiedote


Työmarkkinakeskusjärjestöt: Työpaikoilla on nyt etsikkoaika luoda koronanjälkeiset uudet käytännöt

7.7.2021

Suomen koronaexit koskee myös työpaikkoja. Nyt on työnantajien ja työntekijöiden oikea hetki yhdessä suunnitella, kuinka siirtyminen ’uuteen normaaliin’ tapahtuu ja miten työpaikan arkea kannattaa uudistaa. Samalla on päättäjien ja viranomaisten käsissä huolehtia rokotusten etenemisestä siten, että tautitilanteen takapakilta vältytään.

Lue tiedote


Ohjeet yhteistyötoimikunnan asettamista ja työsuojeluvaltuutettujen valintaa varten

26.5.2021

Nykyisten työsuojeluvaltuutettujen ja varavaltuutettujen sekä yhteistyötoimikuntien toimikausi päättyy 31.12.2021. Vuodenvaihteessa alkavaa seuraavaa nelivuotista toimikautta koskevat työsuojeluvaltuutettujen valinnat ja yhteistyötoimikunnan asettaminen on tehtävä 1.1.2022 mennessä. Kirkon pääsopijaosapuolet ovat laatineet tätä prosessia varten valintaohjeet. 

Lue ohjeet yleiskirjeestä A6/2021.

Tilaa sähköpostiisi ilmoitus uuden yleiskirjeen ilmestymisestäLinkki avautuu uudessa välilehdessä.


Kaikki uutiset ja tiedotteet