Hyppää sisältöön

Kirkon työnantajien edunvalvoja

Tietoa Kirkon työmarkkinalaitoksesta


Kirkon työmarkkinalaitoksen uutiskirje 4/2022 on ilmestynyt

21.11.2022

Lue uutiskirje 4/2022Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Tilaa uutiskirje sähköpostiisiLinkki avautuu uudessa välilehdessä


Muistutus tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelmien laadinnasta

15.11.2022

Kirkon työmarkkinalaitos muistuttaa työnantajia tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelmien laatimisvelvoitteesta seurakunnissa, joissa säännöllisessä palvelussuhteessa olevan henkilöstön määrä on vähintään 30. Lue lisää yleiskirjeestä 5/2022.


Teams-koulutusta yleisestä palkkausjärjestelmästä

7.11.2022

Kirkon työmarkkinalaitos järjestää kaksi Teams-koulutustilaisuutta yleisestä palkkausjärjestelmästä:

  • 13.12.2022 klo 10-12
  • 17.1.2023 klo 10-12

Ilmoittautuminen ja lisätiedot Koulutus-sivullamme


Ohjeistus suorituslisän käytöstä

10.10.2022

Kirkon työmarkkinalaitos ja pääsopijajärjestöt antoivat 22.6.2022 Suorituslisän käyttöä koskevan yhteisen ohjeen evankelis-luterilaisen kirkon seurakunnille. Pääsopijaosapuolten yhteinen tavoite oli ohjeistaa yleisemmistä suorituslisän soveltamiseen liittyvistä kysymyksistä ja samalla palauttaa mieliin kyseisen järjestelmän perusperiaatteita.

Suorituslisän käyttöä koskeva yhteinen ohje evankelis-luterilaisen kirkon seurakunnilleLinkki avautuu uudessa välilehdessä


Ohjeistus hengellisen työn vapaa-ajan järjestämisestä

28.9.2022

Kirkon työmarkkinalaitos muistuttaa pääsopijaosapuolten valmistamasta yhteisestä ohjeistuksesta hengellisen työn työajattomien viranhaltijoiden ja työntekijöiden vapaa-ajan järjestämisestä. Ohjeistus on julkaistu Kirkon työmarkkinalaitoksen yleiskirjeenä 6/2022.


KiT:n palveluja laajennetaan Teams-koulutuksiin

15.9.2022

KiT laajentaa palveluvalikoimaansa perinteisten läsnäolokoulutusten lisäksi Teams-koulutuksiin. Koulutusten kesto on suunniteltu 1-3 tunnin mittaisiksi tietoiskuiksi eri aihepiireistä. Koulutukset ovat maksullisia, keston mukaan 30-70 euroa.

Tavoitteena on, että vähitellen koulutuksia järjestetään kaikista keskeisistä KirVESTES-kirjan aihealueista. Ensi vaiheessa koulutuksia pyritään järjestämään aihealueista, joille on suurin tarve. Lähipäivinä seurakuntiin lähetetään kysely, jolla seurakunta voi ilmoittaa koulutusaihetoiveistaan. Vastausten perusteella KiT alkaa valmistella ensiksi niitä koulutuksia, joille on suurin tarve.

Uusien maksullisten koulutusten lisäksi KiT tulee jatkossakin järjestämään myös maksutonta koulutusta esim. uusista sopimuksista ja lainsäädännön muutoksista.


 

Kaikki uutiset ja tiedotteet