Ajankohtaista

KiT ja kirkon pääsopijajärjestöt aloittivat neuvottelut uudesta kirkon virka- ja työehtosopimuksesta 

15.1.2020

Nykyinen KirVESTES on voimassa maaliskuun loppuun saakka.

Neuvottelut kirkon uudesta virka- ja työehtosopimuksesta alkoivat pääneuvotteluryhmässä keskiviikkona 15. tammikuuta. Neuvotteluissa seurakuntatyönantajia edustavat Kirkon työmarkkinalaitos ja kirkon alan henkilöstöä Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO, Kirkon alan unioni ja Kirkon alat. 

Neuvotteluissa sovitaan palkoista, työajoista ja muista palvelussuhteen ehdoista. Niillä turvataan myös työrauha seurakuntiin ja muille kirkon työpaikoille sopimuskaudeksi. 

Kirkon sopimusten piirissä on n. 20 000 viranhaltijaa- ja työntekijää.  

Seurakuntien työelämän kehittäjiä palkittiin KirTEKO-palkinnoilla

10.12.2019

Yhdessä oppiminen ja verkostoitumisen edistämin olivat keskiössä, kun Kirkon työelämä 2020 -ohjelmassa palkittiin työelämän kehittäjiä KirTEKO-työelämäpalkinnoilla. Seurakuntaorganisaatiolle myönnettävän palkinnon sai Lohjan seurakunta työhyvinvointia lisänneestä työelämäkäytännöstään ja sen jakamisesta muille. Lisäksi palkinnon sai kolme aktiivista Kirtekon eri verkostoissa toimivaa henkilöä. Palkinnot jaettiin 10.12.2019 Kirkon talossa.

Lue lisää

Usein kysyttyä kokemuslisästä

9.12.2019

Usein kysyttyihin kysymyksiin on lisätty kokemuslisää koskevia kysymyksiä vastauksineen:

  • Kokemuslisän suuruus, kun palvelussuhde muuttuu osa-aikaiseksi
  • Kokemuslisän suuruus, kun uusi vuosisidonnainen palkanosa olisi erääntynyt 1.1.2020 (tai sen jälkeen)
  • Kokemuslisän suuruus, kun määräaikainen työsuhde uusitaan vuoden 2020 alussa
  • Kokemuslisän suuruus, kun määräaikainen työsuhde uusitaan vuoden 2020 aikana katkon jälkeen
  • Sijaisuuden päättymisen vaikutus kokemuslisään

Katso tästä kysymykset ja vastaukset

Paras kehittämisen itu on valittu!

2.12.2019

Kirteko - Kirkon työelämäohjelman Facebook-ryhmässä oli 19.11.-1.12.2019 välisenä aikana avoinna äänestys parhaasta kehittämisen idusta. Voittajaksi äänestettiin Lohjan seurakunta IT-taitojen kehityksellä työhyvinvointia idullaan. Onnea Lohja! Kiitos kaikille äänestykseen osallistuneille!!!

Lohjalaisille ojennetaan KirTEKO-työelämäpalkinto 10.12.2019 arkkipiispan ja työmarkkinajohtajan toimesta.

Kehittämisen idut ovat hyviä työelämäkäytäntöjä, joita on kerätty kirkon eri työpaikoilta tämän vuoden alusta alkaen ja julkaistu Kehittämisen idut -sivuilla.

Lisätietoja: Krista Mikkonen, krista.mikkonen@evl.fi, p.040 6881460

Usein kysyttyä suorituslisästä

28.11.2019

Usein kysyttyihin kysymyksiin on lisätty kolme suorituslisää koskevaa kysymystä:

  • Suorituslisän maksaminen, kun palvelussuhde muuttuu osa-aikaiseksi
  • Suorituslisän maksaminen palvelussuhteen päättyessä
  • Suorituslisäpäätösten antaminen tiedoksi esimiehille

Katso tästä kysymykset ja vastaukset

Uutiskirje 5/2019 on ilmestynyt

27.11.2019

Uutiskirjeessä kerrotaan mm. Kirkon työmarkkinalaitoksen Ajankohtaiskyselystä, joka on lähetetty seurakuntatyönantajien vastattavaksi 29.11.2019 mennessä. Kysely on lähetetty palkka-asiamiehen s-postiin. Jos kyselyä ei ole tullut, ole yhteydessä: kit@evl.fi.

Lue Uutiskirje 5/2019

Äänestä paras kehittämisen itu!

25.11.2019

Kirtekon Facebook-ryhmässä on avattu äänestys parhaasta kehittämisen idusta. Äänestyksen voittaja palkitaan 2020€ rahapalkinnolla! Äänestys on avoinna Kirteko - Kirkon työelämäohjelma -ryhmässä 1.12.2019 saakka.

Lue lisää äänestyksestä ja katso mukana olevat idut

Työelämätaitojen verkkovalmennus

1.10.2019

Tulevaisuuden työelämätaidot -verkkokoulutus on nyt avattu. Verkkokoulutus on avoinna kaikille kirkon työntekijöille ja viranhaltijoille 30.9.2021 saakka. Koulutus rahoitetaan Kirkon työelämä 2020 –ohjelmalla ja on siksi maksuton ainakin heille, jotka aloittavat koulutuksen syksyn 2019 aikana.

Verkkokoulutuksen johdantoluento pidettiin 30.9.2019. Johdantoluennon tallenne, diat ja linkki verkkokoulutuksen oppimisalustalle löytyvät kirkon työntekijöiden intrasta, eli uudesta Sakastista. Sakastin Työelämätaidot-sivujen kautta pääset myös tutustumaan koulutuksen sisältöihin ja osallistumaan Sinua kiinnostaviin osioihin.

Työelämätaitoja tuunaamaan

23.9.2019

Uutta kirkossa ja Kirtekossa! Tarjoamme kaikille, työntekijöistä esimiehiin Tulevaisuuden työelämätaidot -valmennuksen. Sen avulla voi kerryttää yksin tai yhdessä tietoja ja taitoja, jotka ovat tarpeen niin tulevaisuuden työ- kuin muussakin elämässä. Valmennusta annetaan sekä Kirteko-verkostotapaamisissa että verkkokoulutuksena:

Kirteko-verkostotapaamiset järjestetään Jyväskylässä 8.10. ja Helsingissä 10.10. Niissä voi asiantuntevien ohjaajien tukemana treenata rakentavan vuorovaikutuksen ja luottamuksen rakentamisen taitoja käytännössä. Osallistumismaksu on 30 €/hlö. Ilmoittautuminen viimeistään 30.9.2019. Ilmoittautumislinkit ja muu info tilaisuuksista.

Verkkokoulutus avautuu 30.9.2019 ja on sen jälkeen auki parin vuoden ajan. Se on ainakin tänä syksynä maksutonta. Valmennus sisältää kolme moduulia ja useita tätä pienempiä kokonaisuuksia, joita voi opiskella omassa tai yhdessä sovitussa järjestyksessä ja ajankohtana. Katso teemat ja infovideo täältä.

Avaamme Tulevaisuuden työelämätaidot -valmennuksen 30.9. klo 14-15 järjestettävällä johdantoluennolla Kirkon talossa ja webinaarina, joka tallennetaan myöhemmin katsottavaksi. Ilmoittaudu tästä johdantoluennolle.

Tiedote

20.8.2019

Kirkon työmarkkinalaitos on yhteisymmärryksessä pääsopijajärjestöjen kanssa sopinut, ettei erillisen työaikatyöryhmän työtä enää syksyllä 2019 jatketa. Yhdessä katsottiin tarkoituksenmukaiseksi siirtää työaikoja koskevat asiat pääryhmään. Se on toimivaltainen jatkamaan neuvotteluja tulevasta sopimuksesta myös työaikakysymyksissä.

Kirkon työmarkkinalaitoksen kanta uuden työaikalain soveltamisalasta ei ole muuttunut.