Hyppää sisältöön

Ajankohtaista

 

Kirkkolakiuudistuksen vaikutus virkoja ja työsuhteita koskeviin säännöksiin

18.9.2023

Kirkkolakiuudistus tuli voimaan 1.7.2023. Uudistuksen myötä vanhan kirkkolain 6 luvun virkasuhteita koskevat säännökset eriytettiin kirkkolaista uudeksi erillislaiksi Evankelis-luterilaisen kirkon viranhaltijasta (653/2023). Uuden kirkkolain ja kirkon viranhaltijalain säätäminen ei pääsääntöisesti muuttanut virkoja ja työsuhteita koskevaa oikeustilaa. Kuitenkin kaksi merkittävänä pidettävää muutosta tehtiin. Lue lisää muutoksista.

Kirkon työmarkkinalaitoksen uutiskirje 3/2023 on ilmestynyt

13.9.2023

Lue uutiskirje 3/2023Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Tilaa uutiskirje sähköpostiisiLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Teams-tietoisku seurakunnille: Mikä kirkkolakiuudistuksessa muuttui viranhaltijoita ja työsuhteita koskien?

11.9.2023

Tietoiskussa käsitellään mm.

 • Säännösten rakenteellinen uudistus
 • Kirkon jäsenyys kelpoisuusehtona viroissa ja työsuhteissa
 • Uusi säännös tasapuolisesta kohtelusta ja syrjinnän kiellosta
 • Oikaisuvaatimusohjeen sisällyttäminen virka- ja työsuhdetta koskeviin päätöksiin

Tietoisku on maksuton

KirVESTES tutuksi -koulutus 3.10.2023

21.8.2023

KirVESTES tutuksi -koulutuksessa käsitellään KirVESTES:n määräyksiä työajattomille ja työajallisille: 

 • työajattomien työ ja työn suunnittelu, leirityö
 • työajan suunnittelu ja sijoittelu, työvuoroluettelot, keskeytykset, arkipyhät, työaikakorvaukset

Koulutus on tarkoitettu seurakunnan johtamis- ja esihenkilötehtävissä toimiville sekä niille, jotka työssään muuten soveltavat KirVESTES:siä. Koulutus järjestetään Oulussa 3.10.2023.

Tarkemmat tiedot koulutuksesta

Kirkon työmarkkinalaitoksen uutiskirje 2/2023 on ilmestynyt

20.6.2023

Lue uutiskirje 2/2023Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Tilaa uutiskirje sähköpostiisiLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Työturvallisuuslakiin ja yhdenvertaisuuslakiin muutoksia 1.6.2023 lukien

8.6.2023

Työturvallisuuslain muutosten tavoitteena on edistää 55 vuotta täyttäneiden työssä jaksamista ja vähentää varhaista työelämästä poistumista. Tavoitteena on lisäksi ehkäistä työkyvyttömyyttä ja parantaa työntekijöiden mahdollisuuksia työskennellä pidempään työkykyisinä.

Yhdenvertaisuuslain muutoksilla vahvistettiin erityisesti syrjintään puuttumista ja yhdenvertaisuuden edistämistä työpaikoilla. Yhdenvertaisuusvaltuutettu sai toimivallan puuttua työsyrjintään ja työnantajien velvollisuutta tehdä yhdenvertaisuussuunnitelma tarkennettiin.

Lue lisää lakimuutoksista

Työmarkkinakeskusjärjestöt: Jaettu perhevastuu lisää työhyvinvointia ja työelämän tasa-arvoa

15.5.2023 

Työmarkkinakeskusjärjestöt kannustavat työpaikkoja tukemaan perhevastuun tasaisempaa jakautumista. Perhevapaauudistus mahdollistaa työelämän tasa-arvon parantamisen työpaikoilla, mutta lisäksi tarvitaan työpaikkojen yhteisiä pelisääntöjä ja hyvien käytäntöjen kehittämistä sekä koko työyhteisön perhemyönteistä suhtautumista, painottavat EK, Akava, Kirkon työmarkkinalaitos, Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT, SAK, STTK ja Valtion työmarkkinalaitos. Järjestöt julkaisevat perheiden päivänä aineistoa työpaikkojen käyttöön. 

Lue lisää

Kesätyötä alle 18-vuotiaille

10.5.2023

Alle 18-vuotiaat ovat lainsäädännön mukaan nuoria työntekijöitä. Mitä työnantajan on hyvä tietää nuoria kesätyöhön palkattaessa? Sivuiltamme löydät tietoa mm. nuoren kesätyöntekijän palkkauksen määrittelemisessä käytettävissäsi olevat vaihtoehdot.

Oikotiellä ilmoittavat saavat alle 18-vuotiaille soveltuvat työpaikkailmoitukset näkyviin Oikotien listauksessa, kun lisää Oikotien ilmoituksen tekstikenttään #alle18 tekstin. Jos olet julkaissut jo alle 18-vuotiaille soveltuvan paikan, voit vain lisätä hashtagin jo julkaistuun työpaikkailmoitukseen, niin saat ilmoituksesi yhteen Oikotien eniten kävijöitä keräävään listaukseen.

Lue lisää: 

Koulutusta työaika-asioista

25.4.2023

Kirkon työmarkkinalaitos järjestää useita koulutustilaisuuksia, joissa käsitellään KirVESTES:n työaika-asioita. Ensimmäinen on Teams-koulutus, jonka aiheita ovat: työajan määritelmä, työajan suunnittelu ja sijoittelu, työvuoroluettelot, keskeytykset ja arkipyhät.

Koulutuksen ajankohta: 31.5.2023 klo 10-12. 

Koulutusten lisätiedot ja ilmoittautuminen

Työmarkkinajärjestöt: Ihmisten toimintakyvyn parantaminen liikuntaa lisäämällä edellyttää tekoja tulevalta hallitukselta

17.4.2023

Suomalaisten liikkumisen lisääminen ja samalla toimintakyvyn parantaminen tulee nostaa hallitusohjelman yhdeksi kärkihankkeeksi, toteavat työmarkkinajärjestöt. Tilannekuva suomalaisten toimintakyvystä on huolestuttava. Viime aikoina esillä on ollut erityisesti liikunnan yhteys mielenterveyteen sekä lasten ja nuorten liikunnan vähäisyys. Suunnan muutoksella on suuri merkitys sekä työelämälle että kansanterveydelle ja sitä kautta voidaan vaikuttaa myös sote-menoihin.

Lue lisää

Seurakunnan palkka-asiamiehen yhteystietojen ilmoittaminen

4.4.2023

Palkka-asiamies toimii Kirkon työmarkkinalaitoksen ja seurakunnan välisenä yhteyshenkilönä. Tiedonkulun kannalta on erittäin tärkeää, että seurakunnat huolehtivat palkka-asiamiesten yhteystietojen ajantasaisuudesta. Palkka-asiamiehen vaihtuessa seurakunnan tulee ilmoittaa uuden palkka-asiamiehen yhteystiedot KiT:n toimistoon, ilmoituksen voi tehdä tällä lomakkeella.

KirVESTES 2023-2025 on julkaistu

31.3.2023

Kirkon virka- ja työehtosopimus 2023-2025 julkaistaan vain pdf-tiedostona. Uutta sopimuskirjaa ei paineta vähäisten tekstimuutosten takia.

KirVESTES 2023-2025

KiT järjestää toukokuussa kolme keskustelutilaisuutta palkoista

31.3.2023

Marraskuussa 2022 järjestetyt palkkakeskustelutilaisuudet saavat jatkoa toukokuussa. Tilaisuuksien Teams-kutsut lähetetään seurakuntiin huhtikuun aikana. Keskustelutilaisuudet ovat osa prosessia, joka on alkanut keväällä 2022 sovitun KirVESTESsin allekirjoituspöytäkirjan 8 §:n mukaisesti.

Työmarkkinakeskusjärjestöjen ohjeistus tasa-arvosuunnitelmista

24.3.2023

Työmarkkinakeskusjärjestöt ovat laatineet yhteisen ohjeistuksen tasa-arvosuunnitelmia koskienLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Tasa-arvolain mukaan työnantajan tulee tehdä suunnitelma ja päivittää se määräajoin, jos työnantaja työllistää säännöllisesti vähintään 30 työntekijää.

Lue lisää

Kutsu TYÖ2030-ohjelman päätöswebinaariin

23.3.2023

Päätöswebinaari kiteyttää työelämän hyvinvoinnin ja tuottavuuden uudet ratkaisut viideksi kokonaisuudeksi. Tilaisuudesta saat konkreettisia työkaluja ja oivalluksia oman työpaikkasi kehittämiseen.

Maksuton webinaari järjestetään perjantaina 31.3. klo 9-10.30. Katso ohjelma ja ilmoittaudu mukaan.

Yleiskirjeiden ja uutiskirjeiden tilauslinkit

22.3.2023

Kirkon työmarkkinalaitoksen yleiskirjeet sekä uutiskirjeet voi tilata omaan sähköpostiin seuraavista linkeistä:

Yleiskirje Kirkon virka- ja työehtosopimuksesta 2023-2025 on julkaistu

6.3.2023

Yleiskirje sisältää uusien virka- ja työehtosopimusten keskeisen sisällön.

Yleiskirje 1/2023

KirVESTES 2023-2025 on hyväksytty

4.3.2023

Kirkon virka- ja työehtosopimus on hyväksytty ja voimassa 1.3.2023-28.2.2025. Palkkoja korotetaan 1.4.2023 lukien yleiskorotuksin, jotka hoidetaan keskitetysti Kipassa. Perhevapaiden palkallisia päiviä lisättiin toiselle vanhemmalle. Tämä tulee voimaan 1.3.2023 tai myöhemmin syntyneiden lasten vanhemmille.

Sopimusta esitellään tarkemmin keskiviikkona 8.3. klo 10-11 (ilmoittautuminen on päättynyt) sekä 15.3. klo 10-11 (ilmoittautuminen on päättynyt).

Tekstimuutoksia ei juuri tehty.

Katso tarkempi sisältö seuraavista linkeistä:

Yleiskirje asiasta julkaistaan 6.3.2023.

Ennakkotietoa sopimuksen Teams-infoista

2.3.2023

Edellyttäen, että kaikki osapuolet hallinnoissaan hyväksyvät neuvottelutuloksen, järjestämme Teams-infot 8. ja 15. maaliskuuta.

Lupa Avaintietojen toimittamiseen Kevaan!

2.3.2023

Kevan työnantaja-asiakkaille työkykyjohtamisen tueksi ja työkyvyttömyydestä aiheutuvien kustannusten arviointiin ja seurantaan tarkoitettu Avaintiedot palvelee myös seurakuntatyönantajia. Palvelussa on käytössä työkyvyttömyydenkustannusten laskenta, kyselyt ja työnantajakohtaiset eläke-, päätös- ja kuntoutustilastot sekä eläköitymisennusteet.

Kirkon työmarkkinalaitos toimittaa seurakuntatyönantajien Avaintiedoissa tarvittavat vuositiedot palveluun, jos seurakuntatyönantaja on antanut siihen luvan. Lupa annetaan Kevan Työnantajan verkkopalvelussa. Muistathan käydä antamassa tuon luvan, niin saamme kerättyä arvokasta seurantatietoa.

Kirkkolakiuudistuksella ei heikennetä viranhaltijan perhevapaaoikeutta eikä oikeusturvaa

1.3.2023

AKI-liitot huolestuivat kannanotossaan (AKI-liitot pettyneitä kirkkolakimietintöönLinkki avautuu uudessa välilehdessä) siitä, että kirkkolakiuudistus kaventaa viranhaltijan oikeutta perhevapaisiin. Kannanoton mukaan viranhaltijalta oltaisiin poistamassa oikeus palata aiempaan työhönsä perhevapaan jälkeen, jolloin viranhaltijoiden oikeus perhevapaisiin olisi uudessa viranhaltijalaissa huonompi kuin työntekijän.

Ehdotetussa viranhaltijalaissa ei olla muuttamassa vallitsevaa oikeustilaa viranhaltijan oikeudesta palata aiempaan työhönsä perhevapaalta palattuaan eikä siten heikennetä viranhaltijan perhevapaaoikeutta, vaikka ehdotetussa kirkon viranhaltijalain 40 §:ssä ei viitata työsopimuslain 4 luvun 9 §:ssä säädettyyn työntekijän oikeuteen palata ensisijaisesti aikaisempaan työhönsä. 

Lue lisää

Kirkon sektorin neuvottelutulos saavutettu

27.2.2023

Kirkon pääsopijaosapuolet ovat saavuttaneet neuvottelutuloksen maanantaina 27.2.2023. Sopimuksen sisältö julkaistaan, kun kaikkien osapuolten hallinnot ovat hyväksyneet neuvottelutuloksen. Kirkon työmarkkinalaitoksen valtuuskunta kokoontuu keskiviikkona 1.3.2023.

Kirkon työmarkkinalaitos tulee järjestämään teams-infoja, joissa esitellään sopimuksen pääkohdat. Ilmoitamme näiden ajankohdista heti, kun se on mahdollista.

Neuvottelut jatkuvat maanantaina

23.2.2023

Kirkon pääsopijaosapuolet jatkoivat neuvotteluja keskiviikkona. Seuraavan kerran osapuolet tapaavat maanantaina 27. helmikuuta. 

Neuvottelut jatkuvat

21.2.2023

Neuvotteluja jatkettiin maanantaina 20. helmikuuta. Seuraava tapaaminen osapuolilla on keskiviikkona 22.2.2023.

Suomi tarvitsee ammattiosaajia - ammatillinen koulutus ei voi olla säästökohde

17.2.2023

Opetus- ja kulttuuriministeriö on virkapuheenvuorossaan 15.2. esittänyt ammatillisen koulutustarjonnan vähentämistä ja resurssien ohjaamista koulutustasoa nostavaan koulutukseen. Ehdotus koskee erityisesti aikuisväestöä ja jatkuvan oppimisen tarjontaa. Ammatillista koulutusta ja muita koulutusmuotoja tai niiden rahoitusta ei pidä asettaa vastakkain.

Lue lisää

Neuvotteluja jatketaan perjantaina 17.2.2023

14.2.2023

Neuvotteluja jatkettiin tiistaina. Seuraavan kerran osapuolet tapaavat perjantaina.

Neuvottelut jatkuvat

8.2.2023

Kirkon pääsopijaosapuolet kokoontuivat keskiviikkona 8. helmikuuta. Kokouksessa vaihdettiin neuvottelutavoitteet. Seuraavan kerran osapuolet tapaavat tiistaina 14.2.2023.

Hyvä käytös seurakunnan toimielimissä

7.2.2023

Kirkon työmarkkinalaitos ja henkilöstöedustajat ovat laatineet yhdessä Työturvallisuuskeskuksen kanssa oppaan Hyvästä käytöksestä seurakunnan toimielimissä. Opas on tarkoitettu tukemaan valtuutettujen työtä heidän luottamustoimessaan. Oppaassa kerrotaan luottamushenkilöiden roolista työantajan edustajana sekä hyvästä käytöksestä ja epäasialliseen käytökseen puuttumisen periaatteista. Oppaan tueksi olemme laatineet myös oheiset perehdytysdiat, joita voi käyttää esimerkiksi uusien valtuutettujen perehdytyksen osana. Jakakaa opasta ja tietoa siitä omalle seurakunnallenne sopivalla tavalla.

Hyvä käytös seurakunnan toimielimissä -opas

Hyvä käytös seurakunnan toimielimissä -diat

KirVESTES tutuksi -koulutus

7.2.2023

KirVESTES tutuksi -koulutuksessa käsitellään kirkon yleistä palkkausjärjestelmää: peruspalkan osat, kokemuslisä, suorituslisä, tehtävän vaativuuden arviointi tehtävänkuvauslomakkeella ja suorituksen arviointi. Koulutus on tarkoitettu seurakunnan johtamis- ja esihenkilötehtävissä toimiville sekä niille, jotka työssään muuten soveltavat KirVESTES:siä. Koulutus pidetään Helsingissä 7.3.2023.

Koulutuksen ohjelma ja ilmoittautuminen

Kirkon työmarkkinalaitoksen uutiskirje 1/2023 on ilmestynyt

23.1.2023

Uutiskirjeessä mm.

 • kolumni: Edellisvuosien perintöä uudelle vuodelle 2023
 • uuden työmarkkina-asiamiehen esittäytyminen
 • vuodenvaihteessa voimaan tullut henkilöstön muutosturvaa koskeva lainsäädäntöuudistus

Lue uutiskirje 1/2023

Tilaa uutiskirje sähköpostiisi

Neuvottelut jatkuvat

23.1.2023

Neuvotteluja jatkettiin perjantaina. Seuraavan kerran osapuolet tapaavat 3. helmikuuta.

Neuvotteluja jatketaan perjantaina 20.1.2023

16.1.2023

Kirkon pääsopijaosapuolet kokoontuivat maanantaina 16.1.2023. Kokouksessa todettiin, että kirkon palkansaajajärjestöt irtisanovat KirVESTES:in päättymään 28.2.2023. Neuvotteluja jatketaan perjantaina.

Neuvotteluja jatketaan maanantaina 16.1.2023

13.1.2023

Kirkon neuvotteluja jatketaan maanantaina 16.1.2023. Torstain neuvotteluissa käytiin läpi työmarkkinatilannetta kokonaisuudessaan ja todettiin sen olevan haastava.

Neuvotteluaikataulu tiivistyy

11.1.2023

Neuvottelut jatkuivat keskiviikkona. Neuvottelujen aikataulu tiivistyy ja seuraava tapaaminen osapuolilla on torstaina.

Neuvottelut jatkuivat maanantaina

10.1.2023

Neuvotteluja jatkettiin sovitusti maanantaina 9.1. Seuraavan kerran osapuolet tapaavat keskiviikkona 11. tammikuuta.

Neuvotteluja jatketaan tammikuussa

22.12.2022

Kirkon neuvottelut jäävät joulutauolle. Neuvottelut jatkuvat maanantaina 9.1.2023. Tästä sovittiin yhteisesti pääsopijaosapuolten kesken kokouksessa 22.12.2022.

Neuvottelut jatkuvat

20.12.2022

Kirkon neuvottelut jatkuivat tänään yhteisymmärryksessä. Seuraava tapaaminen osapuolilla on torstaina 22. joulukuuta.

Vuoden 2023 luottamusmieskoulutukset sekä matkakustannusten korvaukset

19.12.2022

Yleiskirje 8/2022 on julkaistu. Yleiskirjeessä ensi vuoden luottamusmieskoulutukset, ryhmähenkivakuutussopimus, luontoisetujen verotusarvot sekä matkakustannusten korvaukset.

Lue yleiskirje 8/2022

Neuvottelut palkantarkistuksista alkoivat

14.12.2022

Kirkon pääsopijaosapuolet aloittivat neuvottelut vuoden 2023 palkantarkistuksista voimassa olevan sopimuksen mukaisesti. Neuvottelut jatkuvat tiistaina 20. joulukuuta.

Kirkon työmarkkinalaitoksen uutiskirje 4/2022 on ilmestynyt

21.11.2022

Lue uutiskirje 4/2022Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Tilaa uutiskirje sähköpostiisiLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Muistutus tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelmien laadinnasta

15.11.2022

Kirkon työmarkkinalaitos muistuttaa työnantajia tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelmien laatimisvelvoitteesta seurakunnissa, joissa säännöllisessä palvelussuhteessa olevan henkilöstön määrä on vähintään 30. Lue lisää yleiskirjeestä 5/2022.

Teams-koulutusta yleisestä palkkausjärjestelmästä

7.11.2022

Kirkon työmarkkinalaitos järjestää kaksi Teams-koulutustilaisuutta yleisestä palkkausjärjestelmästä:

 • 13.12.2022 klo 10-12
 • 17.1.2023 klo 10-12

Ilmoittautuminen ja lisätiedot Koulutus-sivullamme

Ohjeistus suorituslisän käytöstä

10.10.2022

Kirkon työmarkkinalaitos ja pääsopijajärjestöt antoivat 22.6.2022 Suorituslisän käyttöä koskevan yhteisen ohjeen evankelis-luterilaisen kirkon seurakunnille. Pääsopijaosapuolten yhteinen tavoite oli ohjeistaa yleisemmistä suorituslisän soveltamiseen liittyvistä kysymyksistä ja samalla palauttaa mieliin kyseisen järjestelmän perusperiaatteita.

Suorituslisän käyttöä koskeva yhteinen ohje evankelis-luterilaisen kirkon seurakunnilleLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Keva etsii Kestävää työelämää – julkisen alan työkykyhankkeeseen kumppaneita

28.9.2022

Kevassa käynnistyy tänä syksynä Kestävää työelämää – julkisen alan työkykyhanke. Haemme seurakuntia kumppaneiksi hankkeeseen. Hankkeessa kehitetään entistä parempia välineitä työkykyjohtamisen tueksi ja henkilöstön työkyvyn vahvistamiseksi. Kehittämistyötä ja muutosta tehdään yhdessä julkisen alan työnantajien kanssa, ja ensimmäisessä vaiheessa haemme kumppaneita hankkeeseen. Hanke kohdistuu koko julkisen alan eli kuntien, hyvinvointialueiden, valtion ja kirkon henkilöstöön. Kirkon työnantaja-asiakkuuksien osalta projekti toteutetaan Kevan perustamissa verkostoissa, kohdennettuna erityisesti diakoniatyöhön, varhaiskasvatukseen ja nuorisotyöhön. Hankkeen tavoitteena on tukea julkisen alan työpaikkoja selviytymään työkyvyttömyysriskien kasvusta ja pandemia-ajan työkyvylle tuomasta kuormituksesta.

Keva kertoo hankkeesta 13.10.2022 klo 14.00 järjestettävässä Teams-infossa. Ilmoittaudu tilaisuuteen tästä viimeistään 12.10.2022.

Ohjeistus hengellisen työn vapaa-ajan järjestämisestä

28.9.2022

Kirkon työmarkkinalaitos muistuttaa pääsopijaosapuolten valmistamasta yhteisestä ohjeistuksesta hengellisen työn työajattomien viranhaltijoiden ja työntekijöiden vapaa-ajan järjestämisestä. Ohjeistus on julkaistu Kirkon työmarkkinalaitoksen yleiskirjeenä 6/2022.

KiT:n palveluja laajennetaan Teams-koulutuksiin

15.9.2022

KiT laajentaa palveluvalikoimaansa perinteisten läsnäolokoulutusten lisäksi Teams-koulutuksiin. Koulutusten kesto on suunniteltu 1-3 tunnin mittaisiksi tietoiskuiksi eri aihepiireistä. Koulutukset ovat maksullisia, keston mukaan 30-70 euroa.

Tavoitteena on, että vähitellen koulutuksia järjestetään kaikista keskeisistä KirVESTES-kirjan aihealueista. Ensi vaiheessa koulutuksia pyritään järjestämään aihealueista, joille on suurin tarve. Lähipäivinä seurakuntiin lähetetään kysely, jolla seurakunta voi ilmoittaa koulutusaihetoiveistaan. Vastausten perusteella KiT alkaa valmistella ensiksi niitä koulutuksia, joille on suurin tarve.

Uusien maksullisten koulutusten lisäksi KiT tulee jatkossakin järjestämään myös maksutonta koulutusta esim. uusista sopimuksista ja lainsäädännön muutoksista.

KiT järjestää marraskuussa kolme keskustelutilaisuutta palkoista

15.9.2022

KiT järjestää kolme kutsukeskustelutilaisuutta 14.-16.11.2022 Teamsissa seurakuntien toimivalle johdolle palkkaukseen liittyen. Tilaisuksissa mm. esittelemme kyselyä, jolla kartoitamme srk-työnantajien näkemyksiä liittyen rekrytointikykyymme ja palkkatasoon. Toivomme kyselyyn runsaasti vastauksia. Keskustelutilaisuudet ovat osa prosessia, joka on alkanut keväällä sovitun KirVESTESsin allekirjoituspöytäkirjan 8 §:n mukaisesti. Selvitämme yhdessä työntekijäjärjestöjen kanssa mahdollisia palkkaukseen liittyviä jälkeenjääneisyyksiä. Työ jatkuu vuonna 2023.

Kirkon työmarkkinalaitoksen uutiskirje 3/2022 on ilmestynyt

15.9.2022

Lue uutiskirje 3/2022

Tilaa uutiskirje sähköpostiisi

Perhevapaauudistus tuli voimaan 1.8.2022

29.8.2022

Perhevapaauudistusta koskeva lainsäädäntö on tullut voimaan 1.8.2022. Ohessa Kirkon työmarkkinalaitoksen perhevapaauudistuksesta pitämät koulutusaineistot. Lue myös Kirkonkelloon kirjoitettu blogi aiheesta.

Perhevapaauudistuksen koulutusmateriaali

Työehtodirektiivin täytäntöönpano -koulutuksen materiaali

28.6.2022

Työehtodirektiivin täytäntöönpano -webinaarin koulutusmateriaali on julkaistu:

Työmarkkinakeskusjärjestöt vetoavat syrjimättömän työelämän puolesta

27.6.2022

Tasa-arvoinen, yhdenvertainen ja monimuotoinen työelämä on suomalaiselle yhteiskunnalle välttämättömyys. Syrjimättömyyden tulisi olla kaikissa työyhteisöissä itsestäänselvyys. Työmarkkinakeskusjärjestöt vetoavat niin työnantajiin kuin työntekijöihin syrjimättömän työelämän puolesta.

Lue työmarkkinakeskusjärjestöjen vetoomus

Suorituslisän käyttöä koskeva ohje

22.6.2022

Kirkon työmarkkinalaitos ja pääsopijajärjestöt ovat päivittäneet yleisen palkkausjärjestelmän suorituslisästä 3.10.2018 annetun yhteisen ohjeen. Pääsopijaosapuolten tavoite on ollut ohjeistaa yleisemmistä suorituslisän soveltamiseen liittyvistä kysymyksistä ja samalla palauttaa mieliin kyseisen järjestelmän perusperiaatteita.

Lue lisää yleiskirjeestä 7/2022

Suorituslisän käyttöä koskeva yhteinen ohje evankelis-luterilaisen kirkon seurakunnille

Koulutusta esihenkilöille

16.6.2022

Mitkä ovat työnantajan oikeudet ja velvollisuudet? Miten tehtävänkuvaus laaditaan? Miten vaativuusryhmä määritellään? Mm. näihin kysymyksiin vastataan Kirkon työmarkkinalaitoksen syyskuussa järjestämissä KirVESTES tutuksi -koulutuksissa.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

Kirkon työmarkkinalaitoksen uutiskirje 2/2022 on ilmestynyt

15.6.2022

Lue uutiskirje 2/2022

Tilaa uutiskirje sähköpostiisiLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Ohjeistus hengellisen työn vapaa-ajan järjestämisestä

15.6.2022

Kirkon pääsopijaosapuolet ovat valmistelleet yhteisen ohjeistuksen hengellisen työn työajattomien viranhaltijoiden ja työntekijöiden vapaa-ajan järjestämisestä. Ohjeistus on julkaistu Kirkon työmarkkinalaitoksen yleiskirjeenä.

Lue yleiskirje 6/2022

Muistutus tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelmien laadinnasta

14.6.2022

Yleiskirjeessä 5/2022 muistutetaan työnantajia tasa-arvo ja yhdenvertaisuussuunnitelmien laatimisvelvoitteesta seurakunnissa, joissa säännöllisessä palvelussuhteessa olevan henkilöstön määrä on vähintään 30.

Lue yleiskirje 5/2022