Hyppää sisältöön

Mediekalender

17.2-3.4 Ekofasta

På askonsdag 17.2 inleds kampanjen Ekofasta. Temat för årets kampanj är Vårda vattnet!. Årets kampanj uppmärksammar hur vi som enskilda människor kan vårda de vattendrag som finns runt omkring oss.

Temat behandlas i en rad poddar som lyfter fram olika aspekter på miljöfrågor i relation till vatten; kemikalier, mikroplast, vattenbrist, fiske och vattnets betydelse för människor. Poddarna publiceras på ekofastans webbplats. De planerade retreaterna på retreatgården Snoan i mars är inställda eftersom det inte är möjligt att hålla dem inom ramen för rådande coronarestriktioner.

Ekofasta är Evangelisk-lutherska kyrkans fastekampanj som lyfter fram omsorgen om miljön. Med kampanjen vill kyrkan inspirera finländare till en livsstil i linje med hållbar utveckling och som stöder klimatneutralitet.

Kampanjen genomförs på svenska i samarbete med Marthaförbundet, Johannes församling, Kyrkan i Helsingfors och Finska Missionssällskapet.

Mera information:
stiftssekreterare Tomas Ray, Borgå domkapitel, tfn 040 142 5222

23.2 Kyrkostyrelsens plenum, Helsingfors

Kyrkostyrelsens plenum samlas tisdag 23 februari. Ärendelistan sätts ut på webbtjänsten domus.evl.fi en vecka innan mötet.

Mera information:
kommunikationsdirektor Eeva-Kaisa Heikura