Ny säsong av programmet Himlaliv
Programmet Himlalivs logo

En ny säsong av programmet Himlaliv har börjat. Bland höstens personer finns författare och skådespelare men även präster och företagare.

Höstens avsnitt innehåller starka personliga berättelser om prostatacancer, om stammande och att leva med en son som knarkar. Säsongen lyfter också fram kyrkans retreatverksamhet, hjälpsändningar och flyktingarbete.

Medverkande är Birgitta Udd, Johan Fagerudd, Terese Norrvik, systrarna Nadja Kronqvist och Nathalie Lassila, Kristian Thulesius, Mats Aspvik, Roger Rönnberg, Guy Kronqvist, Gerda Englund, Maria Pettersson, Patricia Östman, Lina Teir, Mats Fontell, Gerd Snellman och Mikael Sundkvist.

Himlaliv måndagar kl. 18.30, med repris tisdagar kl. 10 samt på Arenan.

Tro på Yles sidor
Kyrkoåret
Vakande kvinnor med olja i lamporna.
Uppbrottets söndag handlar om det andliga vakandet och väntan på Kristi återkomst. Vi löper risk att tröttna och bli likgiltiga. Lätt blir vi alltför hemmastadda i denna värld och glömmer bort att vi inte är varaktiga här på jorden.
Uppbrottets söndag
De vackraste julsångerna

De vackraste julsångerna ljuder i år för ungdomar som riskerar utslagning.

Det finns nu fler ungdomar i världen än någonsin förr – hela 1,8 miljarder. Av dem bor nio av tio i u-länder. Brist på utbildning, inkomster och omsorg kan leda till att ungdomar blir utslagna för gott.

Finska Missionssällskapet hjälper de mest utsatta ungdomarna att få en utbildning, ett yrke och en inkomst.

Kom med och sjung de vackraste julsångerna
Behöver du prata med någon?
Kyrkans samtalstjänst logo. För dig i förtroende. Knutar? Det hjälper att prata

Den svenska telefonjouren svarar på nummer 0400 22 11 90 varje dag kl. 20-23. För samtalet debiteras vanlig mobilsamtalsavgift. I kyrkans samtalstjänst får du vara anonym.

Du kan ta kontakt med chattjouren på måndag till torsdag kl. 18-20. 

Kyrkans samtalstjänst
Andetagbloggen
Under nästan fyra år fanns allt mitt bohag i två stora kappsäckar. Vad jag levde av och med rymdes i de två kappsäckarna, skriver Nanna.
Besynnerligt
Bli medlem i kyrkan via webben

Då du loggar in i tjänsten med bankkoder förmedlas största delen av de uppgifter som behövs för att bli medlem direkt från befolkningsdatasystemet.

Bli medlem i kyrkan