Välsignelse inför skolstarten
Skolbarn i klätterställning
Kampanjen Trygg i din famn
En dag på konfirmandläger
Bild av Maria Björkgren-Vikström
Maria Björkgren-Vikström besökte Sibbo svenska församlings konfirmandläger på Nilsasgården. Hon förvånades över tystnaden som mötte henne. Läs mer på Kyrka nu. 
Kyrka nu bloggen
Ta en himmelsk paus i en vägkyrka

Ca 260 vägkyrkor från norr till söder öppnar sina dörrar igen till glädje för sommarresenärerna. Vid vägkyrkan kan man ta en himmelsk paus från juni till skolstarten.

Kyrkornas öppettider varierar men rekommendationen är att kyrkorna är öppna 10.6-20.8 i år.

Vägkyrkorna
På väg på konfirmation?
Flickor i mittgången i en kyrka
Konfirmationen
Kyrkoåret
Söndagens texter uppmanar oss att trofast och ansvarsfullt förvalta de gåvor vi fått av Gud. En kristen människa ska använda givna möjligheter med klokhet och insikt och utan att tumma på sanningen. 
Tionde söndagen efter pingst
Behöver du prata med någon?
Ängelstaty med ljus i handen

Kyrkans samtalstjänst finns till för dig som vill prata om det som tynger dig. Den svenska telefonjouren svarar på nummer 0400 22 11 90 varje dag kl. 20-23. För samtalet debiteras vanlig mobilsamtalsavgift. I kyrkans samtalstjänst får du vara anonym.

Under sommaren kan du ta kontakt med chattjouren på onsdagar och torsdagar kl. 18-20. 

Samtalstjänsten
Hitta en församling på annan ort
Anställda utomhus
Då du firar sommar på annan ort kan du gärna delta i det som församlingen på orten ordnar. Ta en titt på vad som händer där.
Kontakt till en församling
Är Luther en vän eller en nådapredikare?

Hur ser människor idag på Luther? Den frågan har vi ställt till en lång rad teologer och de ger sina svar i en andaktsserie som sänds i Yle Vega från början av maj fram till mitten av augusti.

Dessa Luther och jag -andakter sänds två gånger i veckan, på tisdagar som Andrum kl. 6:54 och 9:10 och på fredagar som Aftonandakter kl. 19:15. 

Läs mer om andaktsserien Luther och jag
Reformationens märkesår

Martin Luther offentliggjorde sina 95 tester 31.10.1517. År 2017 har det gått 500 år sedan dess.

Märkesåret firas under namnet Nåd 2017!

Namnet hänvisar till nåden som begrepp men också som bön och uppmaning. 

Reformationens märkesår
Luther på besök
Maria skriver om pjäsen Luther i enrum: Skådespelaren Johan Fagerudd i Martin Luthers gestalt har just kommit in på scenen och säger att han vaknade i natt av att han trodde att det var en hund i hans säng på slottet Wartburg, där han nu befinner sig gömd av sina vänner. Han är rädd att han håller på och bli galen. 
Läs mer om pjäsen
Skriftskolans ställning har stärkts
Glada skriftskolungdomar på rygg i gräset

Skriftskolans ställning inom den finländska ungdomskulturen har stärkts. Nationellt sett deltog 85,9 procent i skriftskolan under 2016 medan motsvarande andel var 83,5 procent året innan. Finland är unikt i Europa när man tittar på deltagandet i konfirmandundervisningen. I något annat land är skriftskolan inte lika populär och deltagandeprocenten lika hög som i Finland.

– Skriftskolan utgår från de unga, är öppen, trygg och tolerant. Konfirmandgruppen är som en församling i miniatyr. Ingen lämnas ensam och det är lätt att vara sig själv.

Den finländska skriftskolan är fortfarande populär
Hur mycket lutheran är du?
Yle har gjort en lutherquizz med Mark Levengood. Testa det och ta reda på hur mycket lutheran du är.
Hur mycket lutheran är du?
Bli medlem i kyrkan via webben

Då du loggar in i tjänsten med bankkoder förmedlas största delen av de uppgifter som behövs för att bli medlem direkt från befolkningsdatasystemet.

Bli medlem i kyrkan