Kyrkoåret
Den lame mannen firas ner genom taket för att Jesus ska kunna bota honom
Under Jesu livstid tvivlade många på honom. De uppfattade honom som en uppviglare. Också varje kristen människa känner av kampen mellan tro och otro i sitt eget hjärta.
Tjugonde söndagen efter pingst
Andetagbloggen
Nanna skriver om Amerikanska pappor och #metoo
Amerikanska pappor
Ansvarsveckan 22-29.10
Ekumenska rådets styrelse

Överallt i världen drabbas kvinnor och flickor av trakasserier och våld på grund av sitt kön. Många har fråntagits rätten att besluta om sitt eget liv och sin framtid. Där det råder fattigdom och konflikter är det särskilt svårt för flickor och kvinnor att bli sedda och hörda. Du och jag kan påverka. Vi kan hjälpa flickor och kvinnor att få sin röst hörd.

Ansvarsveckan hålls 22-29.10. Läs mera om på vilket sätt du kan påverka.

Ekumeniska ansvarsveckan
Feministpastorn: Kristna har gjort sex till den största synden

Esther Kazen kämpar för HBTIQ-rättigheter och pratar gärna om sex. Hon är också feminist och troende. Esther Kazen är Feministpastorn.

Feminismen handlar enligt Esther om att sätta ord på att det finns en skillnad i hur vi behandlar varandra beroende på vilket kön, vilken hudfärg och vilken sexuell läggning vi har.

Tro på Yles sidor
Vad tror du på? Gör testet

Genom att svara på de cirka 70 frågorna i vårt test så får du riktgivande förslag på vad som är betydelsefullt och centralt i ditt liv, och vad du värdesätter.

Märkväl att testet inte berättar vilken religion som är den rätta för dig – det måste du själv ta ställning till.

Testet på Yles Tro-sida
Årets präst är Juha Tanska
Juha Tanska i höstlandskap

Styrelsen för Finlands kyrkas prästförbund har valt Fredrikshamns församlings kyrkoherde Juha Tanska till Årets präst 2017. 

I motiveringen till valet konstateras att Juha Tanska har använt sig av nya gemenskapsfrämjande verksamhetsmetoder då han lett församlingen. Under ledning av kyrkoherden har församlingen i Fredrikshamn utvecklat arbetsgemenskapen och gjort en gemensam verksamhetsstrategi med hjälp av en metod där man använder kraftgivande fotografier.

Utgångspunkten för metoden är bland annat att man ser det värdefulla i andra och synliggör andra. Församlingen vann arbetslivstävlingen KirTEKO 2017 med sitt projekt.

Årets präst utvecklar arbetsgemenskaper
Behöver du prata med någon?
Kyrkans samtalstjänst logo. För dig i förtroende. Knutar? Det hjälper att prata

Den svenska telefonjouren svarar på nummer 0400 22 11 90 varje dag kl. 20-23. För samtalet debiteras vanlig mobilsamtalsavgift. I kyrkans samtalstjänst får du vara anonym.

Under sommaren kan du ta kontakt med chattjouren på onsdagar och torsdagar kl. 18-20. 

Kyrkans samtalstjänst
Hur mycket lutheran är du?
Yle har gjort en lutherquizz med Mark Levengood. Testa det och ta reda på hur mycket lutheran du är.
Hur mycket lutheran är du?
Är Luther en vän eller en nådapredikare?

Hur ser människor idag på Luther? Den frågan har vi ställt till en lång rad teologer och de ger sina svar i en andaktsserie som sänds i Yle Vega från början av maj fram till mitten av augusti.

Dessa Luther och jag -andakter sänds två gånger i veckan, på tisdagar som Andrum kl. 6:54 och 9:10 och på fredagar som Aftonandakter kl. 19:15. 

Läs mer om andaktsserien Luther och jag
Reformationens märkesår

Martin Luther offentliggjorde sina 95 tester 31.10.1517. År 2017 har det gått 500 år sedan dess.

Märkesåret firas under namnet Nåd 2017!

Namnet hänvisar till nåden som begrepp men också som bön och uppmaning. 

Reformationens märkesår
Bli medlem i kyrkan via webben

Då du loggar in i tjänsten med bankkoder förmedlas största delen av de uppgifter som behövs för att bli medlem direkt från befolkningsdatasystemet.

Bli medlem i kyrkan
Hitta en församling på annan ort
Anställda utomhus
Då du firar sommar på annan ort kan du gärna delta i det som församlingen på orten ordnar. Ta en titt på vad som händer där.
Kontakt till en församling