Andra advent

Advent
Första ljuset tänds
Under adventstiden förbereder vi oss inför julen. Adventsfastan firar vi från måndagen efter första söndagen i advent fram till julafton. Fastan är en gammal tradition. Den har också kallats för lilla fastan, till skillnad från den stora fastan före påsken.
Läs mer om advent
Kyrkoåret
Jesus med Bibeln i handen
Församlingen skall tålmodigt invänta Kristi ankomst och den utlovade frälsningen. Mitt i nöden och skulden har församlingen fått löftet om frälsningens tid.
Andra söndagen i advent
#DelaFred
Delafred, hjälp mig bringa kärlek där hatet gror
Under åren 2018-2019 är Dela fred tema för kyrkans fostran (på finska Rauha). Mottot som vi arbetar med är ”Fred på jorden och åt människorna en god vilja”. Vi får både be om fred och arbeta för fred.
De vackraste julsångerna
De vackraste julsångerna

Ungefär vid advent inleds säsongen för De vackraste julsångerna som sjungs i kyrkorna ända fram till trettondagen. Beskyddare för De vackraste julsångerna är fru Jenni Haukio.

– Att fördjupa sig i julsångernas texter är samtidigt en upptäcktsresa i våra egna värderingar och i vårt eget själslandskap. Vår tillvaro färgas av materiellt överflöd och vi gör oss själva en tjänst om vi för en stund stillar oss och begrundar julens egentliga betydelse. Då väcks viljan att hjälpa, att sträcka ut en hand mot den minsta bland de hjälpbehövande, barnet, vars framtid på ett symboliskt sätt kopplas till hela mänsklighetens morgondag, säger Jenni Haukio.

De vackraste julsångerna inleds vid advent
Den långa vägen hem
Himlalivs logo
Wulita Bezabeh berättar om sitt liv och sin tro.
Se programmet på Arenan
Andetagbloggen
Monica Heikel-Nyberg
Monica Heikel-Nyberg skriver om ett minne som dyker upp i advent.
Isen sjunger
Camilla Klockars andakt
Camilla Klockars funderar kring små frön med möjligheter.
Lyssna till Camilla på Yles sidor
Prövning av hinder för äktenskap på webben
Prövning av hinder för äktenskap, sommarblommor

Dags för bröllop?

Kyrkan har en e-tjänst för prövning av hinder för äktenskap. Det är naturligtvis fortfarande möjligt att sköta prövning av hinder för äktenskap personligen i församlingen eller per post.

Prövning av hinder för äktenskap
Bli medlem i kyrkan via webben
Bli medlem i kyrkan

Då du loggar in i tjänsten med bankkoder förmedlas största delen av de uppgifter som behövs för att bli medlem direkt från befolkningsdatasystemet. Hjärtligt välkommen med!

Bli medlem i kyrkan