YouTube-video
Ny säsong av Himlaliv
Himlalivs logo

Mats Söderman tävlar i bodybuilding och tillbringar flera timmar om dagen på gymmet. Förutom tyngder och näringslära, så är den sociala delen också en viktig bit i sporten

Himlaliv är programserien där människor berättar om sitt liv, sina upplevelser, sin tro. Om tvivlen, sorgen och glädjen i livet. Allt det som gör varje människa till en unik summa av just sin levnadsvandring.

Himlaliv sänds i Yle Fem måndagar kl. 18.30 och kan också ses på Arenan. 

Se Himlalivavsnittet på Arenan
Skillnaden mellan skolans julfest och julkyrka
Maria Björkgren-Vikström

Luciatåg, teater, tomtar, jultablå, Nu tändas tusen juleljus, skolkören och ofta ett skolband som uppträder – ungefär så här kan det se ut när skolor firar sin traditionella julfest i skolans festsal. Ibland dansas ringlekar och polonäs.

Julfesten innehåller religiösa traditioner som är en del av den finländska kulturen. En fest för samhörighet som förstås också behöver präglas av respekt för olika övertygelser, skriver Maria Björkgren-Vikström.

Läs hela bloggtexten om julkyrka
#DelaFred
Herre gör mig till ett redskap för din fred #Dela Fred.
Under åren 2018-2019 är Dela fred tema för kyrkans fostran (på finska Rauha). Mottot som vi arbetar med är ”Fred på jorden och åt människorna en god vilja”. Vi får både be om fred och arbeta för fred.
Behöver du prata med någon?
Kyrkans samtalstjänst. Det hjälper att prata.

Den svenska telefonjouren svarar på nummer 0400 22 11 90 varje dag kl. 20-23. För samtalet debiteras vanlig mobilsamtalsavgift. I samtalstjänsten får du vara anonym.

Du kan ta kontakt med chattjouren måndag till torsdag 19-21. Nätmeddelanden kan du skriva till oss när som helst.

Samtalstjänstens sajt
Gemensamt ansvar stöder ungas skolgång
Drömmen raasar och skolbarns skor
Insamlingen Gemensamt ansvar
Prövning av hinder för äktenskap på webben
Prövning av hinder för äktenskap, sommarblommor

Dags för bröllop?

Kyrkan har en e-tjänst för prövning av hinder för äktenskap. Det är naturligtvis fortfarande möjligt att sköta prövning av hinder för äktenskap personligen i församlingen eller per post.

Prövning av hinder för äktenskap
Bli medlem i kyrkan via webben
Bli medlem i kyrkan

Då du loggar in i tjänsten med bankkoder förmedlas största delen av de uppgifter som behövs för att bli medlem direkt från befolkningsdatasystemet. Hjärtligt välkommen med!

Bli medlem i kyrkan
Har du utsatts för sexuella övergrepp i kyrkan?
Du kan vända dig till Kyrkans samtalstjänst. Borgå stift har ett handlingsprogram för att motverka sexuella övergrepp och trakasserier.
Samtalstjänsten