Hyppää sisältöön

Poddar om tro

Behöver du något att lyssna på på vägen till jobbet eller skolan, när du fixar disken eller går ut på promenad? Här tipsar vi om en rad poddar som på olika sätt handlar om kristen tro och liv, existentiella frågor, kyrka och teologi.

Kvinna i buss lyssnar på något på sin telefon via hörlurar.

Ett urval poddar

En samling av både aktiva och äldre poddar om tro, existentiella frågor, kyrka och teologi – här listade i alfabetisk ordning.

Spela upp det senaste avsnittet i den inbäddade spelaren eller klicka på podden för att komma till sidan med alla asvnitt.

Behåll hatten på

Behåll hatten på är podden för dig som funderar kring teologi, normer och hbtq. Leds av Erik Gyll och Frida Ohlsson Sandahl.

Att lyfta på hatten och gå vidare vid ett svårt bibelord är en klassisk luthersk tanke. Denna podd vill med detta som utgångspunkt försöka hitta befrielsen också i det som skaver och det som är svårt. Podden finns på Soundcloud.

Biskop Eriks andaktspodd

Biskop emeritus Erik Vikström läser ur sin andaktsbok "Ny dag, ny nåd" och reflekterar över texten. En ny andakt varje vecka.

Brittas Vardagsrum

Britta Hermansson samtalar med intressanta gäster i sitt vardagsrum. Och du är välkommen!

Dagens människa

Tidningen Dagens podcast, där journalisterna Malin Aronsson och Daniel Wistrand pratar om Gud med kända svenskar.

Dålig liturgi dödar

"Ett av skälen till att kristna tvistar så mycket om vilken psalm man skall sjunga, vilken liturgi man skall följa, hur man skall be, är att buden lär oss att dålig liturgi i slutändan leder till dålig etik. Man börjar med att sjunga någon sentimental psalm, sedan ber man en meningslös bön, och rätt som det är har man mördat sin bästa vän." //Stanley Hauerwas

Ekofastapodden

Poddserierna producerade för Ekofastakampanjen ger exempel på hur vi tillsammans kan bygga en hållbar värld. Teman för Ekofastakampanjen har bland annat varit att vårda vattnet och hållbar klädkonsumtion. Här hittar du alla ekofastapoddar.

Läsarpodden

Teologiska samtal om böcker med Joel Halldorf och Patrik Hagman. En bokklubb där lyssnarna kan bidra med frågor och funderingar.

Människor och tro

Människor och tro är P1:s livsåskådningsprogram om religion, identitet och politik. Programmet fördjupar aktuella händelser med religiös anknytning och erbjuder historiska perspektiv, framåtblickande analyser, kommentarer och reportage.

Prata till punkt med ärkebiskopen

En podcast med Svenska kyrkans ärkebiskop Antje Jackelén. I podcasten samtalar ärkebiskop Antje om existentiella frågor, kristen tro, och det goda samhället med en gäst. Samtalet varar ungefär en timme.

Präster med gäster

Präster med gäster är en podcast där prästerna Annafia Trollbäck och Rebecka Tudor bjuder in en person eller fenomen som de sätter sig i förbindelse med. Associerar fritt, tänker högt och drömmer stort.

Signumpodden med John Sjögren

En samtalspodd med John Sjögren, producerad av tidskriften Signum, om kultur, teologi, kyrka och samhälle.

Teologi i tiden

Teologi i tiden är en podd från Svenska kyrkans enhet för forskning och analys om olika samtidsteologiska frågor.

Teologiska rummet

Teologiska rummet var ett program på Sveriges Radio som behandlade teologiska frågor och debattämnen. Avsnitten finns tillgängliga att lyssna på.

Tolkning pågår

En teologipodd för dig som gillar tolkande samtal och för dig som vill få inspiration i predikoförberedelsen. Podden finns här.

Tro och förnuft

En samtalspodd om mötet mellan vetenskap och religion, filosofi och teologi, kyrka och samhälle. Med Peter Berntsson, Christoffer Skogholt och Erik Åkerlund.

Typ Livet

Podden om allt möjligt som händer och finns mellan människor, mellan våra öron, mellan himmel och jord. Gemensamt för allt i vår podd är att det berör livet ... typ.