Hyppää sisältöön
Båt på stranden

Sorg

Sorg känner vi när vi har förlorat någon som har stått oss nära. Känslorna är ofta starka. Och ibland förvirrande och oväntade. Sorgen är inte bara tårar. Man kan också känna ilska över det som har hänt. Man är känsligare än vanligt och blir lättare irriterad.

Vi reagerar alla olika i sorgen och det finns inget rätt eller fel sätt att reagera. Det kan gå en tid innan man orkar tala om sin sorg. Behovet att få tala finns sedan kvar en lång tid framöver. Församlingen vill ge dej möjlighet att träffa en präst eller en diakon och tala om din sorg. Många församlingar ordnar också sorgegrupper. Att träffa andra som har varit med om liknande kan vara till hjälp. 

Kris

Det finns många situationer som kan utlösa kris i vårt liv: en nära människas död, separation, pensionering, arbetslös, sjukdom, någon blir utsatt för övergrepp eller förändring i vardagen. Kris handlar om situationer då vardagens rutiner bryts ner och vi tvingas stanna upp. Stöd i situationen kan du få av en sjukhuspräst eller en diakon, präst eller ungdomsarbetsledare i en församling. 

 

YouTube-video