Hyppää sisältöön

Problem i vardagen

Livet är en Guds gåva. När det är som bäst tycker vi att det är värt varje ögonblick. Men det kan lätt bli annorlunda. Mycket vet vi hur vi ska handskas med det. Men så kan det vara något som vi inte själva får bukt med. Vi är inte sämre mänskor för det. Men vi kan behöva stöd och församlingen kan hjälpa.

Vardagens och livets problem är väldigt olika. Några av dem är de här: Arbete, arbetslöshet, skolgång, tidsbrist, stress, ensamhet, pengar, sjukdom, oro och sorg. Särskilt svårt upplever många det när det blir förändringar i livet som flyttning, ny arbetsplats, ny skola, pensionering, förändringar i familjen, husbygge, tillfälligt arbete på annan ort, semesterproblem eller examensstress.

När du vill försöka lösa problemen kan du gärna ta kontakt med en präst/diakon eller samtalstöd via telefon/chatt. Att samtala med någon, att sätta ord på situationen kan hjälpa dej att få syn på vad som är viktigt, och hur du kan handskas med det. Du kan anonymt ringa till Kyrkans samtalstjänst eller ta kontakt via chatten /nätjouren, de som jourar samtalar med dig och har tystnadsplikt. 

 

 

YouTube-video