Hyppää sisältöön

Paasto

Kristillinen paasto on pidättäytymistä tietyistä ruuista (esimerkiksi lihasta) tai joistakin etuoikeuksista tai nautinnoista. Se voi myös olla pyrkimystä yksinkertaiseen elämäntyyliin. Paasto on kirkkovuodessa valmistautumisaikaa suureen KristusLinkki avautuu uudessa välilehdessä-juhlaan.

Tärkein paastojakso on pääsiäistäLinkki avautuu uudessa välilehdessä edeltävä paastonaika (suuri paasto), joka kestää 40 päivää Kristuksen autiomaapaaston esikuvan mukaisesti. Adventtipaasto on paastoa jouluunLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Tärkeintä paastossa on keskittyminen JumalanLinkki avautuu uudessa välilehdessä ja lähimmäisen rakastamiseen itsekieltäymyksen kautta. Paasto on omaa itsekkyyttä vastaan suunnattu kristillinenLinkki avautuu uudessa välilehdessä harjoitus. Tärkeintä ei ole ulkonainen paasto, kuten ruuasta pidättäytyminen. Paastossa raivataan tilaa rukoukselleLinkki avautuu uudessa välilehdessä, Jumalan sananLinkki avautuu uudessa välilehdessä lukemiselle, messussa käymiselle, hiljentymiselle, uskolleLinkki avautuu uudessa välilehdessä ja rakkaudelle.