Lentoasemalla

Lentoasemapappi on matkustajia ja ilmailualalla työskenteleviä varten

Tiesitkö, että Helsinki-Vantaan lentoasemalla on oma pappi, sekä hiljainen huone rauhoittumiseen? Lentoasemapappi on sinua varten kun matkustat, tai jos työskentelet lentoasemalla.

Helsinki-Vantaan lentoasemalla lentoasemapappina toimii Hanna Similä. Hänen tärkein tehtävänsä on olla kiireettömästi läsnä poikkeustilanteita varten. Kriisitilanteiden lisäksi lentoasemapappi on tukena lentoaseman arjessa. Lentoasemapappi kunnioittaa aina sen organisaation ja henkilön arvoja, jota on palvelemassa. Lentoasemapappiin voi olla yhteyksissä matalalla kynnyksellä, oli asia mikä tahansa.

Tiesitkö, että yli sadalla lentoasemalla ympäri maailman on tarjolla lentoasemapapin palveluita, joiden tehtävänä on olla tukemassa matkustajia ja ilmailualalla työskenteleviä ihmisiä erilaisissa haastavissa tilanteissa. Lue lisää maailmanlaajuisesta lentoasemapappitoiminnasta.

Lentokenttäpappi lentoasemalla.
Kuva: Jani Karlsson

Minä Hanna Similä olen tiettävästi Suomen ensimmäinen lentoasemapappi. Koulutukseltani olen teologian maisteri ja työnohjaaja (STOry). Lähes koko pappisurani olen saanut tehdä työtäni yhteisölähtöisellä työotteella saaden palvella erilaisia yhteisöjä. Olen toiminut oppilaitospappina vuodesta 2010 ensin Laurea – ja Metropolia ammattikorkeakouluissa ja sitten Taideyliopistossa.

Erilaisten yhteisöjen kanssa työskentelemisessä koen suurimpana rikkautena erilaiset keskustelut ihmisten kanssa. Käytävä- ja kahvihuonekeskustelut, jotka syntyvät työn arjen lomassa, työelämän ja ihan vaan elämän moninaiseen kirjoon liittyvät keskustelut vastaanotollani sekä elämän taitekohdissa rinnalla kulkeminen niin iloissa kuin suruissa.

Vaikka minua on vain yksi, niin tämä työ ei tietenkään onnistuisi yksin. Siksi työni taustatukena on monipuolinen verkosto, joka koostuu esimerkiksi muiden uskontojen edustajista, jonka kautta myös sinulle pyritään löytämään keskustelukumppani juuri sen katsomuksen edustajasta, kun sinä toivot. Teen myös yhteistyötä Vantaan sosiaali- ja kriisipäivystyksen, kirkon moninaisten työalojen ja Merimieskirkon kanssa matkustajien auttamiseksi.

Voit olla rohkeasti yhteydessä matalalla kynnyksellä ja lentoasemalla kohdatessa nykäistä hihasta, olipa asiasi mikä tahansa.

Lentoasemapapin tavoitat puhelimitse tai sähköpostilla:

Hanna Similä
0406507933
hanna.simila@evl.fi
Seurakuntatyön erityispalvelut
Vantaan seurakunta

  • Lentoasemapappi tukee lentoasemien henkilöstöä, ja toimii lentoasemalla myös yhteyshenkilönä muihin uskontoihin ja katsomuksiin.
  • Lentoasemapappi antaa keskusteluapua ja psykososiaalista tukea matalalla kynnyksellä kaikenlaisissa asioissa. Lentoasemapappi palvelee kaikkia lentoasemalla työskenteleviä ihmisiä yrityksestä ja vakaumuksesta riippumatta.
  • Lentoasemapappi palvelee myös lentoaseman matkustajia ja muita vierailijoita.
  • kuuntelee, oli asiasi mikä tahansa
  • tukee kriiseissä
  • Papin kanssa voi purkaa kuormittavaa tilannetta jälkikäteen yksilöllisesti tai ryhmässä
  • Erikseen työnantajan kanssa sovittaessa on myös työnohjaus  ja työnohjauksellinen tuki mahdollista

Hiljainen huone Helsinki-Vantaan lentoasemalla sijaitsee Portti 52:n luona. Hiljainen huoneessa voi rauhoittua, hiljentyä ja vaikka rukoilla. Tila on avoin kaikille uskonnosta riippumatta.

Lue lisää Hiljaisesta huoneesta Finavian sivuilta.  

 

Takaisin sivun alkuun