Mitä on kuoleman jälkeen?

Onko kuoleman jälkeen elämää? Mitä tapahtuu kuoleman jälkeen? Kristinuskon käsitykseen kuolemasta sisältyy aina toivo.

Tämä siitäkin huolimatta, että kuolema ja se, mitä ihmiselle kuoleman jälkeen tapahtuu, on salaisuus. Taivas kuvaa kristityn elämän lopullista päämäärää – se on perustavalla tavalla erilainen kuin nykyinen maailma.

Nainen takaapäin kuvattuna käsi ojennettuna. Taustalla meri ja valoisa taivaanranta.

Jälleennäkemisen toivo

Raamatun mukaan taivaassa on hyvä olla. Taivas on ikuinen, mutta ajallisessa maailmassa eläville ihmisille vielä käsittämätön.

Toivoa tuo se, että Jeesus kuoli ristillä ihmisten puolesta ja voitti näin kuoleman vallan. Ylösnoussut Kristus avasi myös ihmiselle tien ikuiseen elämään. Huolta ja murhetta kuolemasta lievittää siis toivo: kaikki ei pääty kuolemaan. Meille tänne jäävillä on lupauksen mukainen toivo jälleennäkemisestä.

Tämän sanoman turvin kuollut ihminen voidaan jättää turvallisin mielin Jumalan käsiin ja Hänen armonsa varaan.

Mietityttääkö kuolema?

Voit ottaa yhteyttä paikallisen seurakunnan pappiin, mikäli haluat jutella luottamuksellisesti kuolemaan liittyvistä aiheista. Papeilla on paljon kokemusta elämän suurten kysymysten äärelle pysähtymisestä, ja he juttelevat kanssasi mielellään. Voit kysyä mitä vain. Seurakunnassa ollaan sinua ja kysymyksiäsi varten. 

ota rohkeasti yhteyttä

Kirkon keskusteluapu tarjoaa henkistä tukea

Kirkon keskusteluapu on sinua varten, kun kaipaat henkistä tai hengellistä tukea. Päivystäjät ovat vaitiolovelvollisia koulutettuja vapaaehtoisia ja kirkon työntekijöitä. Yhteydenottoihin vastataan eri puolilta Suomea.

Kirkon keskusteluapu
Takaisin sivun alkuun