Walk in -terapia nuorille

Walk in -terapia on matalan kynnyksen terapiavastaanotto alle 29-vuotiaille. Vastaanotolle pääsee ilman ajanvarausta, anonyymisti ja ilmaiseksi.

Joissakin toimipisteissä ajan voi varata myös ennakkoon. Kyseessä on keskusteluapu, jossa pyritään yhdessä haarukoimaan tärkein ongelma, löytämään ratkaisuvaihtoehtoja ja palauttamaan uskoa parempaan tulevaisuuteen. Toiminta on lähtökohtaisesti kertaluonteista. Keskustelemassa voi käydä myös useamman kerran, mutta tällöin terapeutin töytyy olla eri kuin edelliskerralla.  

Suomen evankelis-luterilainen kirkko toteuttaa palvelua yhdessä yhteistyökumppaneidensa ja monien vapaaehtoisten kanssa.

Turvallista keskusteluapua omista lähtökohdista käsin

Walk-in terapia on lyhytterapiaa, jossa sovelletaan ratkaisukeskeiseen psykologiaan perustuvia menetelmiä. Terapeutilla pitää olla soveltuva pohjakoulutus, sekä psykoterapeutin tai lyhytterapeutin koulutus. Myös yli 20 opintopistettä opiskelleet psykoterapia- tai lyhytterapia-opiskelijat voivat päivystää. 

Lyhytterapia on voimavarakeskeistä, vahvuuksiin keskittyvää terapiaa, keskusteluapua, jossa aiheena on asiakkaan itse nimeämä teema.  

Walk-in terapiaa saa jo 13 paikkakunnalla 

Walk in -terapiaa tarjotaan tällä hetkellä 15 toimipisteessä 13 paikkakunnalla. Lue lisää täältä.

Walk in -terapian paikkakunnat ja ajat

Paikkakunnat ja ajat löytyvät toimintaa koordinoivan Lasten ja nuorten keskuksen sivuilta. Sivuilta voi lukea myös lisää toiminnasta.

Walk in -terapia
Takaisin sivun alkuun