Kouluun lähtevien siunaus

Koulun aloitus on tärkeä hetki

Koulun aloitus on tärkeä hetki. Lapsi ja koko perhe astuvat uuteen elämänvaiheeseen, jossa lapsen itsenäisyys kasvaa. Lapsi tarvitsee rinnalleen tärkeitä aikuisia ja heidän tukeaan kasvussaan.

Monissa seurakunnissa järjestetään kirkkohetki, kouluun siunaaminen, ekaluokan aloittaville sekä heidän läheisilleen. Siunaaminen tarkoittaa hyvän toivomista. Koulutulokkaalle toivotetaan tasaista ja turvallista koulutietä.Printtaa kiva värityskuvakutsu, jolla myös lapsen kummit voi kutsua mukaan!

Oman paikkakunnan tilaisuudet näet oman seurakunnan sivuilta. Täältä löydät seurakuntien yhteystiedot. Kaikki lapset ovat tervetulleita siunattaviksi! 

Siunaaminen välittää rakastavan Jumalan huolenpitoa. Siunatessa toivomme toiselle kaikkea sitä, mitä hän elämässään tarvitsee. Jokainen kristitty voi siunata toisen, sillä me kaikki olemme Jumalan työtovereita.

Kouluun lähtevien siunaus sisältää lastenlauluja, rukouksia ja pienen puheen. Kirkkohetken ydin on alttarin ympärillä tapahtuva siunaushetki, jossa seurakunnan työntekijä laittaa kätensä kunkin lapsen pään päälle, ja sanoo siunaussanat. Usein siunaajiksi kutsutaan myös lapsen kummeja tai muita läheisiä aikuisia. Kirkkohetken päätteeksi voi olla pientä tarjoilua.

Koulun alkaessa sekä lapsella että perheellä alkaa uusi elämän vaihe, jossa seurakunta haluaa olla mukana. Koulutiellä lapsen elämänpiiri laajenee, edessä on paljon uutta opittavaa. Kun maailma aukeaa uusien tietojen ja taitojen oppiessa, tarvitaan myös suojelusta ja varjelusta.

Siunausta koulutielle

Jumala, siunaa kotia. Siunaa minua, kun laitan repun selkääni. Siunaa koulumatka. Siunaa niitä, jotka tapaan matkalla. Auta meitä olemaan hyviä kavereita. Siunaa koulu ja opettaja. Kiitos, että saan oppia uutta. Aamen.

Kouluun!

Repussa ripaus rohkeutta -laulusta hyvää mieltä jännittäviin valmisteluihin

Pyydä kummi mukaan!

Kummius on pieniä asioita, joilla on isoja vaikutuksia. Kummi on tärkeä ihminen myös lapsen äidille tai isälle. Pyydä kummi mukaan kouluun siunaukseen!

Kumminkaa.fi

Takaisin sivun alkuun