Arki ja pyhä

Arki ja pyhä -sivulle kootuissa artikkeleissa tarjoamme tilaa, rauhaa ja näkökulmia omannäköisen henkisyyden toteuttamiselle ja lähimmäistä kunnioittavalle keskustelulle. Tervetuloa tutkimaan kanssamme elämän tärkeitä kysymyksiä.

Sini Ikävalko.

”Me jäämme rakkaudesta puhuttaessa yleensä jumiin vain parisuhderakkauteen, mutta on myös vanhemman, isovanhemman ja ystävän rakkautta ja se mystinen lähimmäisenrakkaus, jonka pitäisi ulottua kaikkiin maailman ihmisiin.”

Sini Ikävalko

"Vietän paljon aikaa luonnossa, jossa oleminen tekee parhaiten näkyväksi pyhyyden. Siellä voi pysäyttää oravanpyörän ja suorittamisen, olla läsnä ja nähdä kaikkialta löytyvän kauneuden.”

Hale Heikkilä

Muusikko, kanttori, hyvinvointiyrittäjä

Katso ja kuuntele Yle Areenassa

Kauneuden taju: kuuntele Horisontti Yle Areenassa

Kauneuden taju on keskeinen osa inhimillistä kokemusmaailmaa. On jopa sanottu, että ihmisellä olisi tarve kauneuteen. Nykyään myös tiedetään, että kauneuden kokemus lisää ihmisten hyvinvointia ja elämänhalua sekä saattaa jopa parantaa fyysistä terveyttä. Onko inhimillisesti hyvä elämä aina myös esteettinen kysymys?

Kauneuden merkitystä ja vaikutusta ovat pohtimassa estetiikan professori Arto Haapala Helsingin yliopistosta ja filosofian tohtori, tietokirjailija Pirkko Kasanen.
Horisontti-keskusteluja luotsaavat toimittajat Mikko Kurenlahti ja Hilkka Nevala. Horisontin kesto on noin 40 minuuttia.

Voit kuunnella tämän ja muita Horisontti-keskusteluohjelmia Yle Areenassa.

Kuuntele tämä Horisontti Yle Areenassa

Viiden minuutin hiljentyminen: tutustu Pisara-hartausohjelmiin

Elämässä on vaiheita, jotka tuntuvat pitkältä erämaavaellukselta. Missään ei näy kasvua, eikä toivoa. Monia miksi-kysymyksiä nousee mieleen.
Onko niihin vastauksia? Pohtimassa pappi Riikka Hartikainen.

Voit tutustua tähän ja muihin Pisara-hartausohjelmiin Yle Areenassa.

Katso tämä Pisara!

Pysähdy, hiljenny, kuuntele

Podcastit

Pysähdy hetkeksi, kuuntele päivääsi sopiva podcast

Tällä sivulle on koottu erilaisia podcasteja hiljentymiseen, keskustelun pohjaksi ja uuden tiedon saamiseksi. Löydä oma suosikkisi ja kuuntele silloin, kun sinulle sopii. Listaus podcasteista täydentyy.

Tutustu podcasteihimme

Takaisin sivun alkuun