Hyppää sisältöön

Sanansaattajat

Sanansaattajat ry (SANSA) on yksi yksi Suomen evankelis-luterilaisen kirkon seitsemästä lähetysjärjestöstä. Se vie Raamatun sanaa vaikeissa oloissa eläville kristityille radion, television, internetin ja mobiiliviestinten välityksellä.

Sanansaattajat perustettiin vuonna 1973. Järjestön keskustoimisto sijaitsee Hyvinkäällä. Järjestö on syntynyt halusta viedä evankeliumia maihin, joissa perinteisen lähetystyön tekeminen ei ole ollut mahdollista. Ensimmäiset radio-ohjelmat lähetettiin venäjäksi Neuvostoliittoon. Seuraavana vuonna Sanansaattajat ryhtyi kustantamaan ohjelmia mandariinikiinan, kroaatin ja armenian kielillä.

Nykyään Sanansaattajat kustantaa radio- ja televisio-ohjelmia yli 40 kielellä muun muassa Intiaan, Aasiaan, Lähi-itään ja Afrikkaan. Lähetystyöntekijöitä Sanansaattajilla on mm. tv-työssä Kroatiassa, medialähetystyössä Ranskassa sekä tutkimus- ja mediatyössä Suomessa.

Kotimaassa järjestöllä on myös koulutus-, julistus- ja julkaisutoimintaa. Suomessa Sanansaattajat tuottaa radio-ohjelmia Raamattu kannesta kanteen ja Lähetysaika, jotka kuuluvat paikallisradioissa ja internetin välityksellä.

Järjestön nimi muuttui Radiolähetysjärjestö Sanansaattajista Medialähetys Sanansaattajiksi vuonna 2012. Sanansaattajien vuotuinen kesäjuhla järjestetään nykyisin nimellä Medialähetyspäivät, aiemmin Radiolähetystyön kesäpäivät.